Cinsel Hayatınızı Etkileyen 6 Şaşırtıcı Faktör

Cinsellik sadece soyunup birleşmek değildir. Sizi cinselliğe hazırlayan birçok faktör vardır. Bu faktörler bazen cinsel hayatınızı çok olumlu etkilerken bazen de oldukça olumsuz etkilemektedir. Gelin hep birlikte bu faktörlerin neler olduğuna bir bakalım.

1. Yapılan araştırmalara göre romantik filmler kadınların cinsel dürtülerini arttırırken erkeklerin libidosunu düşürüyor. Erkekler bunun aksine tahrik olmak için erotik filmleri tercih ediyor.

2. Herkesin çekici bulduğu ve cinselliği arzuladığı bir tip vardır. Bu tip herkes için farklı olabilir. Bu kimisi için sarışın renkli gözlüdür, kimisi için esmer kahverengi gözlü. Fakat bilim adamlarının araştırmalarına göre erkeklerin bazı karakteristik özellikleri kadınların orgazm olmasını ve orgazmının daha uzun sürmesini oldukça olumlu etkiliyor. Erkeklerin gelir seviyesinin iyi olması, komik ve özgüvenli olması bu karakteristik özelliklerden bazıları.

Haberin Devamı

3. Seks deneyimleriniz uyarılmanızı olumlu etkiliyor. Cinsellik libidoyla ilgili olduğu kadar insan zihniyle de alakalı olan bir durumdur. Bundan dolayı seks deneyimi olan kişiler uyaranlara daha çabuk tepki veriyor.

4. Seks sonrası sarılmak cinsellikte alınan hazzı arttırıyor! Siz cinsellikten sonra kalkıp hemen televizyon izlemeyi ya da başka şeyler yapmayı tercih edenlerden misiniz? Öyleyse şu araştırmaya hep birlikte bir göz atalım. 335 kişi üzerinde yapılan araştırmada seks sonrası sarılan ve temas kuran kişilerin daha mutlu bir ilişkileri olduğu ortaya çıktı. Üstelik bu kişilerin seks sonrası cinsel temasları ön sevişmelerinden daha uzun sürüyor.

5. Yoga yapmak cinsel tatmini arttırıyor! 40 kadın üzerinde yapılan araştırmada 12 haftalık bir yoga sürecinden sonra kadınların cinsel istediğin, lübrikasyonun, orgazmın ve cinsel tahrikin arttığı ortaya çıkmıştır.

6. Yapılan bir diğer araştırmada ise uzun soluklu ilişkilerde erkekler kadınların dış görünüşüne, diğer erkekler tarafından çekici bulunup bulunmadığına ve ne kadar çok erkek arkadaşının olduğuna göre değerlendiriyor. Bu araştırmaya göre erkekler diğer erkeklerin yarattığı tehlikeden korkuyor ve kadın için mücadele ediyor. Etrafında daha çok erkek çalışma arkadaşı olan kadınlar ise partnerleriyle daha çok seks yapıyor.

Uzm.Klinik Psikolog Gülçin Keskin
Mental Psikolojik Danışmanlık Merkezi
www.gulcinkeskin.com.tr
Mail: bilgi@gulcinkeskin.com.tr
Instagram; psk.gulcinkeskin
Kaynak; psikolojigazetesi

Haberin Devamı