Cinsel Hedonizm Nedir?

Hedonizm kelime anlamı olarak ‘’hazcılık, haz alma’’ anlamına gelir. Cinsel hedonizm ise yaşamın bütün anlamı cinsel hazdadır görüşünü savunur.

Cinsel hazza teslim olmuşluk bir davranış bozukluğudur. Hedonistler haz almayı her şeyden önce tutarlar ve sadece eğlenceye dayalı bir yaşam tarzları vardır. Cinsel hayatlarında da anlık zevkleri uzun vadeli mutluluklara tercih ederler.

Sınırsız cinselliği seçen hedonistler cinsel doyum eşiğini yükselttikleri için zamanla kokain almadan orgazm olamaz hale gelirler.

Haberin Devamı

Cinsel beklentisi yükselen hedonistlerin aile bağları zayıftır, aile içinde çatışmalar ve parçalanmalar meydana gelir ve yüksek beklentilerine ulaşamadıklarında ümitsizlik, karamsarlık, öfke ve depresyon görülür. Bu kişilerin pornografiye uyuşturucuya ve aykırı cinsel eylemlere yönelimleri artar. Hazzın tatmin edilememesi durumunda da intiharlar sık görülür.

Hedonistler daima cinsel anlamda beğenilmek ve sevilmek isterler ve bunun için yaşarlar. Yasaklardan, toplumun dayatmalarınadan ve ahlaki kurallardan nefret ederler ayrıca bu kişiler ölüm gerçeğinden de korkarlar ve bunu düşünmemek için alkol ve keyif verici maddeler kullanırlar. Son derece bencildirler, sadece kendi menfaatlerini düşünürler. Kendi menfaatleri için her şeyi harcayabilirler. Narsisttirler. Övgü ile beslenir eleştiriye gelemezler. Çalışmayı sevmezler çünkü çalışmak zamandan ve cinsel hazdan alıp götüren şeylerdir. Bu kişiler evlenmekten kaçınırlar evlenseler de genellikle boşanırlar sorumluluk almayı sevmediklerinden çocuk sahibi olmazlar. Onlar için cinsel hayatı engelleyen her şey onların düşmanıdır.

Uzm.Klinik Psikolog Gülçin Keskin

Mental Psikolojik Danışmanlık Merkezi

Mail; bilgi@gulcinkeskin.com.tr

Instagram; psk.gulcinkeskin

www.gulcinkeskin.com.tr