Cinsellik Cinsellik hakkında herkesin bilmesi gereken 7 şey

Cinsellik hakkında herkesin bilmesi gereken 7 şey

17.01.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:

Cinsel ilişkide bulunanların bazı konularda bilgili olmadıkları için göz ardı edebilecekleri gerçekler, cinsel yaşamın sağlığını etkiler. İşte, cinsellik yaşayan herkesin bilmesi gereken 7 şey...

Cinsellik hakkında herkesin bilmesi gereken 7 şey

Cinsellik yaşayan herkesin cinsellik hakkında bilmesi gerekenleri, klinik psikolog ve seks terapisti Dr Karen Gurney açıklıyor. İşte cinsel yaşama sahip herkesin cinsellikle ilgili keşke daha önceden bilseydim demek isteyeceği 7 şey...

Haberin Devamı

Kadınların birçoğu için cinsel birleşme orgazm olmalarına yeterli değildir

Erkek ve kadınların orgazm olma zamanları ve sıklıkları farklıdır. Kadınların orgazm olması erkeklere oranla daha komplike bir süreçtir. Çünkü, kadınların 4’te 3’ü klitoris uyarısı yaşamadan orgazma ulaşamaz. Bu yüzden kadınların birçoğu orgazma ancak ek cinsel aktivitelerle ulaşır.

Yine de orgazm olmanın “doğru” kabul edilecek tam bir yolu yoktur. Partnerinizi tanımak ve ne hissettiğini bilmek her zaman size rehberlik edecek en iyi yoldur.


Ağrı doğal değildir…

Bazı kadınlar, cinsel birleşme sırasında ağrı duymanın normal olduğunu düşünebilir. Ancak, gerçek şu ki, uyarılıp ıslaklık oluştuktan ve rahat bir pozisyona geçtikten sonra deneyimlenen penetrasyonlarda ağrı hissedilmesi beklenen bir durum değildir.

Cinsel birleşme sırasında ağrı duyuyorsanız, enfeksiyon veya başka sağlık sorunları yaşamadığınızdan emin olmak için muayene olmanızı öneririz.


Haberin Devamı

Sizin normaliniz farklı olabilir

Cinsel birlikteliğinizin sıklığı, fantezileriniz veya partnerinizin ya da sizin hoşlandığız herhangi bir şey söz konusu olduğunda, başkalarının düşüncelerine saplanıp kalmak pek yararlı olmaz.

Cinsel zevk ve güven çeşitlilik, keşfetme ve yenilik üzerine gelişir. Bu yüzden, alışılagelmişliğin dışına çıktıkça, uzun süreli bir arzu deneyimi yaşamış olursunuz.

İletişim, iyi seksin temel taşıdır


İletişiminizin sözlü olma zorunluluğu yok. Önemli olan, eşinizin neleri istediğini, nelere ihtiyaç duyduğunu bir şekilde hissetmek ve bilmek…
Birçok çift için, bunu sözlü olarak gerçekleştirmek daha kolay ve emin bir yol oluyor. Cinsel organlar hakkında rahat hissettirecek kelimeleri kullanmak, partnerinin ne istediğini en başta bilmek çiftlere daha rahat hissettirir.

Cinsellik konusunda iyi bir iletişime sahip olmak, çiftler için geliştirilmesi gereken önemli bir beceri olacaktır. Cinsel hayattan uzak kalındığında, tekrardan yola devam etmek için, iletişim, işleri yoluna koymak için fayda sağlayacaktır.

Cinsel yakınlaşma sonrası her defasında cinsel birleşmede bulunmayan çiftlerin daha iyi cinsel yaşantısı var…

Birlikteliğin öngörülebilir olması ya da bir rutin içerisinde gerçekleşmesi, çiftlerin arzu ateşini yavaş yavaş söndürür. Cinsel yakınlaşma sonrası her defasında bir cinsel birleşmede bulunmaktansa, zaman zaman birbirini uyarıp cinsel penetrasyon yaşamadan da keyifli “cinsel buluşmalar” gerçekleştirmek iki tarafın da arzusunu körükler ve bir sonraki birliktelik için daha fazla beklentiye sokar.

Haberin Devamı

Yatakta iyi olmak diye bir şey yoktur

İki insan arasında olan bir şey her zaman farklı etmenlere bağlıdır. Örneğin, partnerlerin deneyimleri, bilgisi, rahat hissettikleri şeyler aynı olmak zorunda değildir. Bu yüzden de, yatakta en iyi olmak, aslında çift olarak uyumu ve cinsel güveni sağlamaktan geçer.

Gerçek cinsel güven, vücudunuzdan mutlu olmak; cinselliğiniz ve cinsel çıkarlarınız hakkında utanç duymak yerine gurur duymak; arzularınızı ve ihtiyaçlarınızı başkasıyla paylaşabilmek yoluyla el edilecektir.

Haberin Devamı

Dikkatin dağılması sıkıntı yaratır


Cinsel ilişki sırasında, tamamen odaklanmış olmak, daha keyifli bir cinsellik deneyimi sağlar. Ancak birçok insan, gün içerisinde sahip olduğu düşüncelerden sıyrılamayıp zaman zaman cinsellik sırasında ilgilerini bütünüyle koruyamaz. Öte yandan, ilişki sırasında prezervatifin koruyuculuğundan duyulan endişe vb. düşünceler de bu duruma sebep olabilir.

Bu tür rahatsız edici düşüncelere sahip olmak, ereksiyon veya orgazm olamama gibi sorunlara yol açacağı için mümkün olduğunca bu düşünceler elimine edilmelidir. Meditasyon gibi farkındalık katan pratiklerde bulunmak odaklanmanızı kolaylaştıracağı için cinsel ilişki sırasında daha fazla uyarılmanıza ve arzunuzun artmasına yardımcı olur.

PembeNar Özel

Yazarlar