CİNSELLİKTE UYUMLU BİR ÇİFT OLMAK HAYAL DEĞİL

Yaygın inanışa göre ten uyumu olan çiftler daha ilk beraberlikten itibaren karşı konulmaz bir çekim hissediyor, harika bir cinsel yaşama sahip oluyor ve bir daha hiç cinsel sorun yaşamıyor. Tam tersine tenleri uymayan çiftler ne yaparlarsa yapsınlar tatminkar bir seks hayatına sahip olamıyor. Yani ten uyumu içgüdüsel ve tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşen bir çekim! Öyle ki ten uyumu bir tesadüf, bir şans. Ten uyumsuzluğu ise kötü talih, şanssızlık!

Tabii ki ten uyumunun fizyolojik ve bilimsel nedenleri var . Ancak ten uyumunu sağlamanın, iyileştirmenin ve geliştirmenin mümkün olduğunu da biliyoruz.

Haberin Devamı

UYUMLU ÇİFTLER NEYİ DOĞRU YAPIYORLAR?

İlk beraberliklerinden itibaren cinsel tatmini yakalayan çiftlerin fark etmeden yaptığı bazı davranışlar bulunuyor. Bu çiftleri incelediğimizde partnerlerin cinsel yönden birbirlerinin yanında rahat davranabildiklerini, yargılanma korkusu olmadan birbirlerini sözel olarak veya beden diliyle yönlendirebildiklerini, cinsel açıdan ortak bir tatmini hedeflediklerini görüyoruz.

Yanlış anlaşılma endişesi, cinsel yönden başarısız olma kaygısı, kendini ispat etme telaşı yerine bu çiftler birbirlerine anlayışla, saygıyla ve içtenlikle yaklaşıyor. Cinsellikte keyif aldıkları-almadıkları şeyleri, arzularını, fantezilerini paylaşabiliyor. Şehir efsanelerine maruz kalmamış, doğru cinsel bilgilere sahip kişilerde cinsel uyum daha hızlı ve kolay gelişiyor. Kısacası cinsel zekası kuvvetli olanlarda ten uyumunu sağlamak da kolay oluyor.

SEKSTE UYUM ZAMAN İÇİNDE İYİLEŞEBİLİR

Dönemsel olarak20-40 yaşları arası seksin en yoğun yaşandığı , kadın ve erkeğin en aktif olduğu yaşlar. Ancak pek çok çift için cinsellik zaman içinde karşılıklı güven geliştikçe iyileşiyor. Cinsel hayatın ilk başındaki kaygılar, endişeler, cinsel sorunlar zaman içinde aşıldığında ilerleyen dönemde çok daha keyifli ve tatminkar bir cinsel yaşama sahip olunuyor. Arzulanma arzusu, vücuduyla barışık olma isteğini, orgazm tecrübesini, fantezilerini iyi değerlendiren her birey hayatı boyunca keyifli bir cinsel yaşamı devam ettirebiliyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle eşinizle aranızda cinsel uyumsuzluk olduğunu düşünüyorsanız, cinsellikte zevk alamıyorsanız, cinsel isteksizlik yaşıyorsanız bu durumu hemen şanssızlığa bağlamayın. Gerçek anlamda ten uyumu olan çiftler de cinsel sorunlar yaşayabilir, cinsel hayatta mutsuz olabilir. Ten uyumunu sağlamanın önemli bir yolu iletişim, iki tarafı da memnun eden bir cinsel rutin yaratmak ve gerektiğinde yardım almaktır. Cinsel sorunlar yaşandığında ten uyumsuzluğunun oluşması şaşırtıcı değil. Bu nedenle cinsel sorunlarda ve cinsel rutindeki sıkıntılarda yardım almaktan kaçınmayın.