Geri Dön

Çıtır hindi tarifi

Yılbaşı gecesi de yapabileceğiniz nefis çıtır hindi tarifi...

Çıtır hindi tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hindi göğsü
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı toz biber
Tuz
1 su bardağı un
Karabiber
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı

Çıtır Hindi Nasıl Yapılır?

Hindi göğüs parçalarını döverek incelttikten sonra kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın.

Baharat karışımını hindilerin iki tarafına da serpin ve 30 dk. kadar bekletin.

Un, yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyun.

Baharatla kaplanmış hindi göğüs parçalarını, önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın.

Tavada 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ve hindi göğüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin.

Ardından yüksek ateşte 3 dk. kadar kızartın ve spatulayla göğüslerin öbür yüzlerini çevirin ve aynı şekilde pişirin.

Şinitzelleri limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber