Gündem Cıvayı satmak üzere olan kaçakçılara suçüstü

Cıvayı satmak üzere olan kaçakçılara suçüstü

12.12.2017 - 17:23 | Son Güncellenme:

Ankara'da savunma sanayisi, medikal sanayi ve füze yapımında kullanılan, bileşenlerinin oldukça zehirli olduğu belirlenen 2 kg 213 gram cıva ele geçirildi. Şüphelilerin cıvayı Rusya üzerinden Türkiye'ye soktuğu belirtilirken, yılbaşı öncesi olası bir terör eylemi ihtimali üzerinde duran savcılık şüphelilerin gözaltı sürelerini bir hafta uzattı.

Cıvayı satmak üzere olan kaçakçılara suçüstü

Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube'si ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta cıva satışının yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler şüphelilere ait 06 plakalı aracı takibe aldı. İstanbul yolu üzerinde durdurulan A.K. ve B.Y.'nin aracında yapılan aramalarda genellikle terör eylemlerinde kullanılan iki kilogram 213 gram cıva ele geçirildi. Birleşenleri çok zehirli olan civanın savunma sanayisinde, medikal sanayisinde ve füze yapımında kullanıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DAN VAZGEÇMİŞLER

Rusya üzerinden Türkiye'ye soktukları cıvayı önce İstanbul'da satmayı planlayan şüphelilerin planlarını değiştirerek Ankara'ya doğru yöneldikleri tespit edildi. Şüphelilerin cıvayı yaklaşık 300 bin dolara satma hazırlığındayken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandığı belirtildi.

GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI

Yılbaşı öncesi olası bir terör eylemi üzerinde duran savcılık ise füze yapımında ve terör olaylarında da kullanılan cıvayı yurda kaçak yollarla sokan şüphelilerin işlemlerini bir hafta uzattı. Diğer yandan ele geçirilen cıva gerekli tetkiklerin yapılması amacıyla Atom Enerji Kurumu'na gönderildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı