Ekonomi CNR İMOB için stant yarışına girdiler

CNR İMOB için stant yarışına girdiler

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mobilya sektörünün 2018 için hedef olarak belirlediği 3 milyar dolar ihracatın önemli bölümünün gerçekleştirileceği 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nın (CNR İMOB) yüksek ihracat fırsatı sunduğunu belirten CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, bu nedenle firmaların fuara yoğun talebi olduğunu söyledi.

CNR İMOB için stant yarışına girdiler

Erem, “CNR EXPO Yeşilköy’de 23-28 ocak tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuarımıza, 600 mobilya markası 1000’in üzerinde marka ile katılacak. Fuarda yer kalmadığı için 500 mobilya firması da açıkta kaldı. Mobilya firmaları adeta fuardan stant satın almak için yarışa girdi. Fuarımıza katılmak için bizden stant alan firmaların, stant fiyatlarına yüzde 100 kâr ekleyerek başka mobilya firmalarına sattıklarını görüyoruz” diye konuştu.

Ceyda Erem, CNR İMOB’a, 60 bini yabancı olmak üzere, 150 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini anlatarak, “Türk mobilya sektörünün hedef pazarları olan 40’ın üzerinde ülkeden gelecek alım heyetlerini katılımcı firmalarımızla bir araya getireceğiz” dedi.

120 ülke katılıyor

Erem, “Fuara bu yıl 120’den fazla ülke katılacak” dedi. Düzenledikleri fuarlar aracılığıyla ilk kez ihracat yapacak ya da ihracatını artırmak isteyen firmalara ihracat kapısı olduklarını aktaran Erem, fuarın bu anlamda döviz girdisini sağlamada en önemli tanıtım alanlarından olduğunu ifade etti. Erem, “ulusal bir ihracat stratejimiz varsa, aynı şekilde ‘milli bir fuarcılık stratejisi’ için de çalışmalıyız” dedi.