Dünya Çocuk gelin nikâhtan son anda kurtarıldı

Çocuk gelin nikâhtan son anda kurtarıldı

02.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Çocuk gelin nikâhtan son anda kurtarıldı

Adana’da K.A. (14) adlı kız çocuğu, İ.G. (23) ile evlendirilmek üzereyken polis tarafından son anda kurtarıldı. K.A.’nın babası ile damadın serbest bırakıldığı öğrenildi. Seyhan ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi’nde iddiaya göre 14 yaşındaki K.A. adlı kız çocuğunun İ.G. ile evlendirileceği ihbarını alan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) üyeleri, polise ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

Derneğin avukatlarıyla birlikte polis, düğünde gelinlik giydirilen çocuğu son anda kurtardı. K.A., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından devlet korumasına alındı.

UCİM İl Sorumlusu Avni Yiğit Göksu, “Gözaltına alınan baba ve damadın serbest bırakıldığını öğrendik. Küçük kızı kurtarmak için ucu ucuna yetiştik. Umudumuz kızımızın kendi istediği gibi hayatını sürdürmesi” dedi. Sosyal medyada paylaşılan olaya, ünlü oyuncu Bergüzar Korel de tepki gösterdi. Korel paylaşımında, “Çocuk gelin yoktur; istismar edilen, zorla evlendirilen çocuk vardır. Sessiz kalmayın, bu çocuklar hepimizin, biz sahip çıkacağız, başka yolu yok” ifadelerini kullandı. - AKİF ÖZDEMİR Adana DHA