Masal Oku Ders veren masallar: Haylaz keçi

Ders veren masallar: Haylaz keçi

06.05.2021 - 12:55 | Son Güncellenme:

Eski zamanlarda adı Haylaz olan bir keçi varmış. Bu adı sahipleri ona yaramaz olduğu için takmış. Çünkü Haylaz, sürekli sahiplerinin yünlü kıyafetlerini çiğner ve onları parçalarmış.

Ders veren masallar: Haylaz keçi

Sahibi Ayşe Teyze sabırla onu uyarır ve yapmasını söylermiş. Yine günlerden bir gün Ayşe Teyze ve kocası şehre gitmeye karar vermiş. Ancak gitmeden önce kocasının çok değerli yün pantolonunu yıkayıp ipe asmış Haylaz’a da ondan uzak durmasını söylemiş.

Haberin Devamı

Bir süre sonra yağmur yağmaya başlayınca Haylaz, pantolon ıslanmasın diye onu ağzıyla yakalayıp içeri götürmeye karar vermiş ama huy bu ya dayanamayıp onu çiğnemeye başlamış. Bir bakmış ki pantolon paramparça.

Korkusundan pantolonu uzak bir yere atmış. Ayşe Teyze ve kocası gelince de korkusundan yalan söyleyip pantolonu rüzgarın uçurduğunu söylemiş. Ayşe Teyze ilk önce inanmış ama Haylaz’ın ağzının kenarında yün parçası görünce çok kızmış ve onu evden kovmuş.

Haylaz aç susuz evden kovulmuş. Ancak aradan birkaç gün geçince Ayşe Teyze ve kocası Haylaz’ın gerekli dersi aldığını düşünüp onu affetmişler.