Karabük Çocuklar Hatalı Sürücüleri "Kırmızı Düdükle" Uyaracak

Çocuklar Hatalı Sürücüleri "Kırmızı Düdükle" Uyaracak

17.08.2018 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Çocuklar Hatalı Sürücüleri Kırmızı Düdükle Uyaracak

KARABÜK (AA) - Karabük'te, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından başlatılan, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında hatalı sürücüleri uyaracak çocuklara "kırmızı düdük", tişört, şapka ve broşür dağıtıldı.

Haberin Devamı

Karabük Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabük-Ankara karayolunda sürücüleri durdurarak, lokum ikram edip, bir süre dinlendirdi.

Ailelerinin yanında bulunan çocuklara da kırmızı düdük, şapka, tişört ve lokum ikram eden ekipler, çocuklara sürücü olan ailelerinin trafikte uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi, ailelerini hata yaptıklarında "kırmızı düdük" çalarak uyarlamalarını istedi.

Karabük Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Yücel Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirler arası ve şehir içinde bayram için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Vatandaşların Karabük'e gelişleri ve gidişleri esnasında sağlıklı şekilde seyahat etmeleri için bayram süresince görev yapacaklarını ifade eden Kafkas şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"İçişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu proje kapsamında çocuklarımıza 'sende bu bayramda trafik polisisin, sürücü kurallarını ihlal edenlere kırmızı düdük çal' projesi kampanyası var. Çocuklarımızı bu kampanyaya dahil etmeyi sağladık. Durdurduğumuz araç sürücülerinin dinlenmelerini, kendilerine gerekli ikramlarda bulunduk. Yorgunluk hissettiğimiz sürücülere çay ikramı ederek, bir nebze olsun dikkatli olmalarını sağladık. Uyarılarda bulunarak kırmızı ışıklarda, emniyet kemerleri ve hız konusunda uyarılarımızı yaptık. Çocuklara projeyi anlatarak, onlara bakanlığımızın bünyesinde tişört, şapka ve düdük dağıtarak bilgilendirdik."