Çocuklar İçin Güvenli İnternet

Ödevleri, ders konu anlatımlarını, merak ettiklerini internette arayan çocuklar ebeveynlerinin istemediği pek çok içerikle de karşılaşabiliyor. Google tarafından 2016’da geliştirilen KidRex tam da bu sorunla ilgili ailelerin içini rahatlatacak bir arama motoru.

KidRex nedir? Nasıl çalışır?

KidRex, Google tarafından geliştirilen ve Google ile birlikte çalışan ancak çocuklar için güvenli içerikler haricindeki hiçbir içeriği yayınlamayan bir arama motoru.

KidRex arama motoru Google’ın güvenli arama özelliğini kullanıyor. Bu sayede çocuklara uygun olmayan ve cinsel içerikli siteleri engelleyip arama sonuçlarında bu siteleri göstermiyor.

Haberin Devamı

Çocuklar için uygun olmayan anahtar kelimeler ve siteler KidRex arama motorunun filtresine takıldığı için güvenli internet ortamı sunuyor.

KidRex’te çocuklar için uygun olmayan bir kelime arattığınızda ekranda bir uyarı işareti çıkıyor ve aramaya izin verilmiyor.

KidRex filtrelerine rağmen bir şekilde herhangi bir içeriğin uygunsuz olduğunu tespit eden anne babalar site veya içeriği şikayet edebiliyor.

Açılan sayfadaki Kids sekmesine tıklarsanız çocukların katkı sağlayarak gönderdiği çizimleri, Parents sekmesine tıklarsanız da aileler için KidRex ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

Bilimcini

Bizi Facebook'ta takip etmeyi unutmayın :)