Ekonomi Çocukların en büyük dileği teknoloji

Çocukların en büyük dileği teknoloji

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir Dilek Tut Derneği verilerine göre, hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların gerçekleşmesini beklediği dileklerin yaklaşık dörtte üçünü teknolojik ürünlere ve yatak odasına sahip olmak oluşturuyor.

Çocukların en büyük dileği teknoloji

Çocukların en büyük dilekleri arasında bilgisayar, laptop, oyun konsolu gibi teknolojik bir ürün ya da bir yatak odasına sahip olmak bulunuyor. Dileği yerine gelen çocukların yüzde 42’si arkadaşlarıyla daha sağlıklı ilişkiler kuruyor. Yüzde 72’sinin enerji seviyesi artıyor.

Haberin Devamı

Çocukların en büyük dileği teknoloji

Destekler önemli

Çocukların dileklerinin yerine getirilebilmesi için özellikle teknoloji ve mobilya sektöründen gelecek desteklerin çok faydalı olacağına dikkat çeken Bir Dilek Tut Derneği Başkanı Eda Aroyo, “Hayati tehlikesi olan hastalıklarla savaşan çocuklar, yaşamlarını çok uzun süre hastane odaları, hastalığın yan etkileri, ağır ilaçlar, ağrılar gibi travmatize birçok faktörle birlikte geçiriyorlar. Amacımız; yaptığımız tüm süreçlerle çocuğa kaybettiği hayal gücünü tekrar kazandırabilmek, hayatında coşku ve umut yaratabilmek, “imkansız” kavramını zihninden silebilmektir” dedi.