Gündem ‘Çok büyük bir acı yaşanıyor’

‘Çok büyük bir acı yaşanıyor’

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir düğünde cinsel istismara uğrayan çocuğun ailesini ziyaret eden AB Bakanı Ömer Çelik, “Tüm milleti yaralayan bir olay yaşandı” dedi

‘Çok büyük bir acı yaşanıyor’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana’da bir düğünde cinsel istismara uğrayan 4.5 yaşındaki kız çocuğunun ailesini ziyaret etti. Bakana, Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve AK Parti Milletvekili Orhan Karasayar eşlik etti. Evden çıkışında açıklama yapan Bakan Çelik, çok büyük bir acı yaşandığını, bu acıyı unutmanın mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Her desteği vereceğiz’

“Tüm milleti yaralayan bir olay yaşandı. Devlet olarak, hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bundan sonrasında bu çocuğun geleceği var. Pırıl pırıl, çok zeki bir çocuk. Aile, hepimiz, bütün milletimiz büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acıyı atlatmak hiçbirimiz için mümkün olmayacak ama tabii ki gereken ceza verilecektir. Toplum olarak da üzerimize düşenleri yapmamız, uzmanların görüşlerini daha çok dinlememiz, nasıl tedbirler alınacağı konusunda daha çok kafa yormamız lazım.”

Komşulara da rica etti

Ailenin ve çocuğun yaşadıkları tramvayı atlatıp, normal hayata dönebilmesi için gerekli ilginin gösterileceğini vurgulayan Bakan Çelik, “Bir yandan bu acıyı çekiyorlar. Bir yandan da Afrin’deki Mehmetçik’e dua ediyorlar. Böylesine güzel insanlar. Allah bir daha kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Bundan sonra da bu yavrumuzun daha güzel bir geleceğe sahip olması, bu günlerin geride kalması için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım” dedi. Bakan, komşularından da aileye destek olmalarını istedi.

Haberin Devamı

İSTİSMAR'A YAYIN YASAĞI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, bir düğünde 4.5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirdi. Yapılan açıklamada, “Söz konusu tedbir, mağdur çocuğun korunması ve soruşturmanın sağlıklı biçimde ve süratle sonuçlandırılması amacıyla alınmıştır. Bu menfur olaya haklı olarak tepki gösteren herkesin, zaruri ve geçici nitelikteki yasaklama kararına en başta mağduru koruma hassasiyetiyle riayet etmesi beklenmektedir” denildi. Açıklamada, suç delillerinin önemli ölçüde toplandığı, tutuklanan saldırgan Sedat K.’nın (20) en kısa sürede mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

Mağdur çocuk aileden alındı

Diyarbakır’da uzaktan akrabası S.B. adlı kız çocuğuna bakkalda cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan E.T. çıkarıldığı mahkemede ‘adli kontrol şartı’yla serbest bırakıldı. Mahkeme kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kararına varmasına rağmen tutuklama tedbirinin orantılı olmayacağını gerekçe göstererek E.T.’yi salıverdi. Bunun üzerine devreye giren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zarar görebileceği ihtimaliyle çocuğu koruma altına aldı. 12 yaşındaki S.B. adresi gizlenen bir yurda yerleştirildi. FELAT BOZARSLAN/DHA