Dünya Cuma namazı sonrası Rusya’ya lanet eylemi

Cuma namazı sonrası Rusya’ya lanet eylemi

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye rejimi ile Rusya ve İran’ın İdlib’e yönelik harekâtı dün cuma namazı çıkışında protesto edildi. İdlib ve çevresine yapılan askeri yığınak sürerken güney ve batı İdlib’in hava harekâtlarıyla vurulması cuma namazından sonra yüzlerce İdlibli tarafından protesto edildi.

Cuma namazı sonrası  Rusya’ya lanet eylemi

Cuma namazları sonrası meydanlarda toplanmak üzere bir haftadır sosyal medya üzerinden çağrılar yapılıyordu. Bu noktalardan biri de Ebubekir El Sıddık Camii oldu.

Haberin Devamı

‘Kurbağa prens Esad’

Camiyi dolduran yüzlerce İdlibli, caminin çevresinde bulunan kaldırımlara kadar her yerde saf tuttu. Cuma namazı sonrası sloganlar eşliğinde cami yakınında bulunan meydanda bir araya gelen öfkeli kalabalık, “Seni istemiyoruz Beşar” ve “Özgür Suriye, Özgür İdlib” sloganları attı. Ellerinde Suriye bayrakları taşıyan protestocular, Esad’ı temsilen ellerinde tuttukları “Kurbağa Prens” oyuncağını elden ele gezdirdiler.

Hava harekatlarıyla yalnızca sivillerin vurulduğunu söyleyen halk, İdlib’in son kale olduğunu, sonuna kadar İdlib’de kalacaklarını belirtti. Esad gittikten sonra Suriye’nin bayram yapacağın söyleyen gurup daha sonra dağıldı.

Eylemlerin en büyüğü ise, kent merkezinden 50 kilometre uzaklıktaki Maret Numan ilçesinde yapıldı. Burada yapılan gösterinin ardından kalabalık, 2 kilometreyi bulan araç konvoyuyla Maret Numan ilçe merzezine hareket etti. Çevredeki diğer köylerin de geldiği ilçede toplanan 50 bini aşkın kişi, İdlib-Halep yolunu trafiğe kapattı. Ellerinde Özgür Suriye Ordusu’nun yanı sıra Türk bayrakları taşıyan göstericilerin bazıları, zeytin dalları ile TSK’nın İdlib’i güvenli hale getirmesini istedi.

Yazarlar