Cumartesi 2016’ya merhaba!

2016’ya merhaba!

26.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılın nasıl bu kadar çabuk geçtiğini anlamadığımdan şikayetçi olsam da 2016’nın heyecanı beni de sardı: Alınacak hediyeler, ailece masa başında keyifle yenecek yeni yıl yemeği ve oynanacak oyunlar...

2016’ya merhaba

Bu yılbaşında sevdiklerime uzun süre, hatta tüm yıl boyunca kullanabilecekleri hediyeler almak istedim.

Haberin Devamı

-Hem kendime hem de en yakın arkadaşıma Ceyda Düvenci’nin “Mutluluk Ajandası”nı aldım. Adını Ceyda Düvenci’nin kızı Melisa’dan alan “Meli Melek Ajandası” not ve günlük tutmak isteyenlerin işine yarayacak kullanışlı bir sayfa tasarımına sahip. Ancak bu ajandayı seçme sebebim içinde mutlu olmak için yapılması gereken harika tavsiye cümlelerinin yer alması (Ajandayı lidyana.com’dan satın alabilirsiniz).

-Hem sağlıklı beslenmek hem de hamilelik döneminden kalan fazla kilolarından kurtulmak isteyen anne arkadaşıma ise Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın “İyi Yaşam Günlüğü”nü aldım. Faydalı ve pratik bilgiler vermenin yanı sıra diyet yapmayı kolaylaştıran öneriler de sunan bu ajandayla egzersiz seviyeniz ve günlük yaşam aktivitelerinizle ne kadar kalori harcadığınızı hesaplayabiliyorsunuz. Ayrıca yediğiniz besinlerin kaç kalori olduğunu da günlüğün sayfalarında bulabiliyorsunuz. Eşimi de daha sağlıklı yaşamaya teşvik etmek için bu ajandanın erkekler için üretilmiş olan mavi kapaklısını aldım.

Haberin Devamı

Her güne bir oyun

-Benim gibi çocuklarıyla oyun oynamayı seven, yaratıcı fikirler arayan anne dostlarıma bu sene bir takvim aldım. Duvar takvimini gördüklerinde belki biraz özensiz bir hediye seçtiğimi düşünecekler ilk başta ama bu takvim başka! Kitaplarını sizlerle paylaştığım “Oyuncu Anne” Şermin Çarkacı’nın hazırladığı “Oyun Takvimi”nde her gün için bir oyun önerisi var. Çocuklarınızla oynadığınız oyunları işaretliyor, hatta puanlıyorsunuz. Beğendiğiniz oyunları tekrar tekrar oynamak serbest.

-Oğluma ve arkadaşlarına ise tercihimi kitaptan yana kullandım. İş Bankası Kültür Yayınları’nın “Hareketli Yılbaşı” kitabında çocuklar karakterleri hareket ettirerek kitabı keyifle okuyabiliyor. “Eğlenceli Çıkartmalarla Ormanda Yılbaşı” kitabında ise 100’den fazla çıkartma bulunuyor.

-Ofis arkadaşlarıma Kuum Design’ın kırmızı seramik içine yaptığı ve yılbaşı için özel süslediği teraryumlardan ve kahvesiz yaşayamanlara da Refikadan.com’da satılan kırmızı emaye kupalardan aldım.

Eş dost bizim evdeyiz

-Yılbaşında çoluk çocuk, eş dost bizde toplanacağımız için menüyü sade tuttuk. Her gelene bir zeytinyağlı ya da meze getirmesini rica ettim, ben de ana yemek ve salatayı yapmayı üstlendim.

Haberin Devamı

-Tombalayı ve monopoly’i de hazır ettik, ufaklıklar uyuduktan sonra biz büyükler birkaç saat keyifle oyun oynarız diye düşündüm.

-Çocukların hediyelerini tek tek paketledik. Böylece daha çok paket açıyor olacaklar. Çocuklara puzzle, eşleştirme kartı gibi birlikte oynayabilecekleri hediyeler aldım. Böylece yılbaşı akşamı sıkılmadan birlikte vakit geçirebilecekler.

Fotoğrafsız kutlama olmaz

Her sene yılbaşı öncesi fotoğrafçı Latife Tunç’la stüdyosunda mini bir aile çekimi yapıyoruz. Her sene, bir önceki seneye göre nelerin değiştiğini (mesela ufaklığın boyu uzamış) gözlemleyebiliyoruz. Üstelik farklı şehirlerde yaşayan arkadaşlarımıza bu fotoğraflarla kart atıyoruz. Bilgi için latifetunc.com’a bakabilirsiniz.

Yılbaşında en güzel, en yakışıklı onlar

ButikLaluna 0-12 yaş çocukları hedef alınarak kurulmuş, özel gün elbiseleri tasarlayan bir marka. Çocuklar kendilerini bir masal kahramanı gibi hissetsin diye elbiseler üretirken kumaşın kalitesi ve elbisenin rahatlığı da olmazsa olmazları
arasında. Yılbaşı akşamı davetler için kızınıza ya da oğlunuza özel bir kıyafet arıyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var (butiklaluna.com).

Haberin Devamı

İster kahvaltıya ister hediye: Granola

Sizedaha önce çocuklar için yazdığı “Her Çocuk Ispanak Sevmez” isimli yemek kitabından söz ettiğim Yasemin Üstay Tekin’den yılbaşı ertesi kahvaltıda yemek için harika bir granola tarifi aldım. İster kahvaltıda yiyin, ister benim gibi şık kavanozlarda sevdiklerinize hediye edin.

Malzemeler: 4 tatlı kaşığı sıvı yağ, 4 tatlı kaşığı bal, 3/4 su bardağı yulaf ezmesi, 1/4 su bardağı kabak çekirdeği içi, 1/4 su bardağı ay çekirdeği içi, 1 tatlı kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1/4 su bardağı Hindistan cevizi rendesi, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1/4 su bardağı çiğ kaju, 1/4 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı ve 1/4 su bardağı yaban mersini kurusu.

Haberin Devamı

Hazırlanışı:Yaban mersini dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika altın rengini alana dek pişirin. Karışımı yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye döküp yayın ve sıcakken yaban mersinini de ilave edin. Soğuduktan sonra yoğurtla ya da sütle yanında da meyveyle servis edebilirsiniz.