Cumartesi Arjantin ile gece hayatı takası

Arjantin ile gece hayatı takası

29.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 Kasım’da farklı ülkelerden 50 şehirde gece hayatları yer değiştirecek. Ünlü votka markası Smirnoff’un düzenlediği Nightlife Exchange Project’in partisine katılanlar kendi şehirleriyle eşleşen şehirdeki gece hayatını kilometreler kat etmeye gerek kalmadan deneyimleme şansını elde edecek.

Arjantin ile gece hayatı takası

Aradaki saat farkı nedeniyle parti, dünya genelinde 24 saat sürmüş olacak. Kurada İstanbul ile Buenos Aires eşleşti. Projenin danışmanlığını yapan blog yazarı Hazal Yılmaz, gazeteci Savaş Özbey ve fotoğrafçı Yağmur Kızılok, markanın Facebook sayfasında sorulan “Buenos Aires’teki gecede İstanbul’u temsil edecek kişi neden sen olmalısın? sorusuna yanıt verenler içinden “Çünkü orada pozitif enerji bombası olacak ve sokaktan kaptığı davulu çalacak olan benim!” cevabını veren Ferhat Zamanpur’u seçti.

Haberin Devamı

“İstanbul’la eşleşen şehir çok şanslı”
Duygu Altuğ (Smirnoff yetkilisi)


* Buenos Aires ekibi bu yıl İstanbul’la eşleştiğini duyunca inanılmaz sevindi. Biz de hep “İstanbul’la eşleşen şehir çok şanslı” diyoruz.
* 12 Kasım’da orada en çok tüketilen Smirnoff kokteyllerini servis edeceğiz. Bir Buenos Aires sokağı olacak. Elektro tango çalacak. Geleneksel Arjantin sanatından parçalar sergilenecek. Yağmur Kızılok’un Buenos Aires’te çektiği fotoğraflar olacak. “Choripan” diye gece dışarı çıkıldığında mutlaka yenen soslu sandviç ‘choripan’ı ve “alfajor” denen özel tatlıyı ikram edeceğiz. Masalarda oraya özgü penguen şeklinde sürahiler olacak.


Yağmur Kızılok ve Hazal Yılmaz

Hazal Yılmaz
Gezerken daha çok sokak hayatını arıyorum. Şehrin gettosunu, sokak sanatçılarını bulmaya çalışıyorum. Benim için gece hayatı müziğe bağlı. Çünkü iyi müziğin olduğu yerde iyi insanlar ve iyi muhabbet vardır.

Yağmur Kızılok
Gece hayatını görmek ve bol bol fotoğraf çekmek için kasımda bir haftalığına Buenos Aires’e gideceğim. Gitmeden ‘yapılacaklar listesi’ hazırlamak istemedim. Her şey sürpriz olacak.


Savaş Özbey

* Buenos Aires’e ilk olarak iki yıl önce bir gazeteci grubuyla gittim. Gitmeden önce tango, yeni dünya şarapları, mükemmel etleri, Tevez gibi futbolcuları ve Evita’yı biliyorduk. Uçaktan iner inmez modern ve görkemli bir metropolle karşılaştık.
* Arjatinde de fakirle zengin, pespayeyle şık, beyefendiyle serseri tıpkı İstanbul’daki gibi birbirine karışmış halde.
* Arjantinliler dansı ve müziği seviyor, eğlenirken bizim gibi kasmıyorlar. n

“Gittiğim her yerde sokak müzisyenlerine katılırım”

Ferhat Zamanpur (Yarışmanın birincisi)


* Yarışmayı kazandıran mesajı yazarken uzun süre düşünmedim. Yaklaşık 10 yıldır davul çaldığım ve gittiğim yerlerde bir şekilde sokak müzisyenlerinin eğlencelerine katılmaya çalıştığım için aklıma ilk gelen cevaptı.
* İstanbul’da daha çok Tünel’de eğleniyorum. 90’ların efsane rock müziğini, farklı yemekleri ve yeşil elmalı Smirnoff ile sodayı tercih ediyorum. Her hafta sonu müzisyen arkadaşlarımla gece çıkmadan önce saatlerce doğaçlama müzik yapıyoruz.
* 25 yaşındayım. Los Angeles’ta geçen altı yıldan sonra geçen yıl İstanbul’a döndüm. Hafta içi bir şirketin kurumsal iletişim sorumlusu olarak çalışıyor, hafta sonu ise arkadaşlarıma enteresan aktiviteler ayarlamakla ilgileniyorum.