Cumartesi Başarı öyküleri semineri ve saray mutfağı yarışması

Başarı öyküleri semineri ve saray mutfağı yarışması

23.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı, EDT Expo, 28-31 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda, “Başarı Hikayeleri” adlı bir de seminer organize ediliyor.

Başarı öyküleri semineri ve saray mutfağı yarışması

Seminer kapsamında Günaydın et restoranlarının kurucu ortaklarından Cüneyt Asan
ve etsiz çiğ köfte markası Komagene’nin Genel Müdürü Çetin Tekdemir markalarının başarı hikayelerini anlatacak. Simitle dünya markası haline gelen Simit Sarayı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ise markanın hangi süreçlerden geçerek büyüdüğünü ve kırılma anlarını aktaracak.

Ünlü şefler yarışacak
Seminerlerin yanı sıra fuarda mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler’in üstlendiği bir yarışma da yapılacak. 30 Mart günü CNR EXPO İstanbul’da gerçekleşecek olan “Osmanlı Mutfağı Yarışması”yla Osmanlı saray mutfağının zenginliğinin günümüze taşınması amaçlanıyor. Osmanlı Mutfağı Yarışması’na Hilton Otel İstanbul, Conrad Otel İstanbul, Crown Plaza Asia, BTA (Airport Otel), Ceylan Hotel Intercontinental, Rixos Hotel İstanbul, Sheraton Otel Ankara ve The Marmara Hotel İstanbul gibi ünlü otellerin mutfağında çalışan başarılı aşçılar katılacak. Türkiye’nin en önemli gurmelerinin jüri üyeliği yapacağı yarışmanın jüri başkanı ise Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran olacak. Osmanlı saray mutfağı yemeklerinin modernize edileceği yarışmada ödüllerin dağıtılacağı kategoriler ise şu şekilde: Çeşnicibaşı ödülü, en iyi menü, en iyi sofra, en iyi ana yemek, en iyi şerbet, en iyi başlangıç, en iyi tatlı ve en iyi hijyen.