Cumartesi Beyoğlu’nun yeni modern meyhanesi

Beyoğlu’nun yeni modern meyhanesi

28.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uğur Karabayır modern meyhane konseptindeki restoranı Barbounia İstanbul için: “Burada Türk mutfağındaki zenginliğin dünyaya uyarlanmış halini uygulamaya çalışıyoruz”

Beyoğlu’nun yeni modern meyhanesi

Beyoğlu, Meşrutiyet Caddesi’nde 19 Ekim’de açılan Barbounia İstanbul, Hardal’ın da ortağı ve işletmecisi olan Uğur Karabayır’ın modern meyhane konseptindeki yeni restoranı. Karabayır restoranı “yeni nesil Türk lokantası” olarak tanımlıyor: “Türk mutfağında hem ürün gamı hem de lezzet anlamında dünyada çok az ülkeye nasip olmuş bir zenginlik var. Burada şef Gökhan Çilak’la birlikte Türk mutfağının biraz daha dünyaya uyarlanmış halini uygulamaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Nutella’lı künefe de var

Menüde günlük olarak yapılan fesleğenli humus, pancarlı haydari, siyah kıtır midye dolma gibi soğuk; sotelenmiş kalamar, saganaki gibi sıcak mezeler var. Roka salatasıyla sunulan ızgara levrek, günün balığı, meyhane pilavıyla sunulan kuzu sırtı gibi ana yemekler veriliyor. Tatlı olarak ise helvalı sufle, Nutella’lı künefe gibi alternatifler ile rakı-kavun gibi farklı aromalı dondurmalar var.

Karabayır sıcak mezelerden sotelenmiş karidesi; ana yemeklerden 1.5-2 kiloluk levreklerle yapılan buğulamayı öneriyor.

Mezelerden siyah kıtır midye dolmanın fiyatı 15, sotelenmiş karidesin fiyatı 28 lira. Tatlılardan lokma ve helvalı sufle 14 lira.

Karabayır Barbounia’ya neden bu adı verdiğini “Hardal gibi tek kelimelik, yemeği çağrıştıran, akılda kalıcı ve sempatik bir isim. Barbunyadan kimse rahatsız olmaz” diye anlatıyor. Beyoğlu’nu turistik olduğu için seçtiklerini, turistlerin de tercihi olmak istediklerini vurguluyor.

Haberin Devamı

“Kadınlar kendilerini rahat hissedecekler”

Barbounia İstanbul nasıl bir mekan dediğimde cevabı şu şekilde: “Arkadaş grubuyla ya da ailece gelinebilecek, iş yemeği de yenebilecek bir mekan. Hedefimiz İstanbul’da klasikleşmiş, lezzetli ve fiyat ölçeğinde orta segmentte bir restoran olmak. Rakı-mezeyi, uzun sohbetli dost masalarını severim. Eşim rakı mekanlarına fazla gitmiyor çünkü kendini rahat, mutlu hissetmiyor. Muhtemelen eşim gibi kendini rahat hissetmeyen büyük bir kadın profili var. Erkeklerde de aynı şekilde. Burası o kişilerin rahat hissedebilecekleri bir mekan.”

En kalabalık olduğu saatler akşam saatleri. Modern dekorasyona sahip mekanda pazar günleri hariç her akşam DJ performansı var. Perşembe ve cuma günleri İzmir’den gelen DJ Barış Ergene çalıyor. En çok Türk ve Yunan müzikleri, Zeki Müren, Tarkan, Sezen Aksu gibi isimlerin parçaları çalınıyor.

“Kokteyllerde çok iddialıyız”

Şarap, şampanya, votka, viski, rakı ve klasik kokteyller haricinde yedi tane rakılı kokteyl sunuluyor. Karabayır “Rakılı kokteyller üzerine biraz fazla çalıştık, emek verdik. İddialıyız, çok güçlü bir bar ekibimiz var. Rakı içmem, sevmem diyenlere bile o kokteylleri sevdirmek istiyoruz” diyor.

Greyfurt suyu, uzo, damla sakızı likörü içeren pink uzo ile uzo, vanilyalı votka, espresso ve kahlualı uzo espresso tini en beğenilen kokteyller. Kokteyllerin fiyatı 27 lira. Kadeh şaraplar 20-23, şişeler 120-340 lira. 35 cl’lik rakılarda ise fiyatlar 75-100 lira.