Cumartesi Bitmeden yetişin

Bitmeden yetişin

10.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

206 sessiz oda “206 Odalı Sessizlik: Büyükada Rum Yetimhanesi Üzerine Etüdler” sergisi bugün saat 18.00’de sona eriyor. Galata Rum Okulu’nda yer alan sergide sanatçılar Ali Kazma, Dilek Winchester, Murat Germen, Hera Büyüktaşcıyan’ın eserleri yer alıyor. 1897-1898’de inşa edilen dünyanın sayılı büyük ahşap yapılarından olan bu bina tarihi okumak için onu dinlememizi bekliyor.

Bitmeden yetişin

TAZE AÇILIYOR
Pazar sabahı müsait misiniz?

Haberin Devamı

NIcole O’Rourke’un küratörlüğünde yarın Galerist’te “Pazar Sabahı” adlı bir sergi açılıyor. 29 Aralık’a dek devam edecek sergi, ağırlıklı olarak Batı coğrafyasında haftalık tatil günü olarak bilinen pazar gününe ve uyandırdığı duygulara odaklanıyor. Bahar Yürükoğlu, Merve İşeri, Lara Ögel, Huo Rf’nin aralarında bulunduğu sanatçıların eserleri sergide görülebilecek.

Bitmeden yetişin

Galata Rum Okulu’ndaki sergide dört sanatçının eserleri yer alıyor

MUTLAKA GÖRÜN
Bitkilerin dili

Sao Paulo ve İstanbul’da çalışmalarını sürdürmekte olan sanatçı Camilla Rocha’nın, “Benzer” isimli sergisi 1 Aralık tarihine dek Öktem Aykut’ta yer alıyor. Rocha bitki ve çiçeklerin karakterlerine renk ve şekiller üzerinden, yani onların dünyaya konuştukları dil üzerinden bakıyor. O dili anlamaya, konuşmaya ve yeniden yapmaya dair çabasıyla galeri mekânının tamamına bitki ve çiçekleri yayıyor. Sergide gezinirken Georgia O’Keefe’nin gelinciklerini düşünmek mümkün.

Haberin Devamı

Bitmeden yetişin