Cumartesi Bu albümle rekor kırdı

Bu albümle rekor kırdı

06.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jennifer Lopez üçüncü albümü "J to tha L-O"yla tarihi bir başarı yakaladı ve ABD müzik tarihinde bir numara olan ilk remiks albümünü çıkarmış oldu

Bu albümle rekor kırdı

Bu albümle rekor kırdı

Jennifer Lopez üçüncü albümü "J to tha L-O"yla tarihi bir başarı yakaladı ve ABD müzik tarihinde bir numara olan ilk remiks albümünü çıkarmış oldu

Popçuların çıkardığı çoğunluğu gereksiz, ticari remiks albümlerinin aksine Jennifer Lopez’in yeni remiks albümü "J to tha L-O"su için, "Ne iyi etmiş de yapmış" diyebiliriz. Zira Lopez’in zayıf sesi ve en kafa karıştırıcısının sözleri "Hadi dans edelim" ya da "paran yoksa görüşmeyelim" olan şarkıları remiksler sayesinde ağırlık ve "kalite" kazanıyor.
Tabii ki albümün en iyisi Lopez’in Ja Rule’la yaptığı "I’m Real". Daha doğrusu bu şarkının öMurder Remix"i. Şaşırtıcıdır, ikinci en iyi de yine Ja Rule’la söylediği "Ain’t It Funny". Lopez, Ja Rule’la çalışmaya başlayarak müzik kariyerinin en güzel kararlarından birini verdi. Bu ortaklığı sürdürmelerini dilerim ama daha kaç parça yapabilirler ki? Grup mu kuracaklar yani?

Filmi ve albümü aynı anda 1 numara oldu
"If You Had My Love"ın "Dark Child" lakaplı Rodney Jerkins’in elinden çıkma yeniden düzenlemesi ile Lopez’in eski sevgilisi P. Diddy’nin yaptığı "Feelin’ So Good" da da eğlence sürüyor. "Waiting For Tonight"ın "Hex’s Momentous Radio Mix" adlı remiksi de orijinalinin hafif disko havasını transa dönüştürüyor. Üzerinde ince çalışılmış son derece cilalı ve usta işi remiksler bunlar. Ama "Play"in "Sack International Remix"i gayet zorlama. Bu arada gayet şaşırtıcı bir gerçekten de bahsetmek isterim. "Play" esasen şu anda 16 yaşında olan ve MTV’de sık sık "AM to PM" parçasının klibi dönen Christina Milian’ın bestesi.
"J to tha L-O"da "Let’s Get Loud"un başına gelenler de can sıkıcı doğrusu. Latin müziği çok seven az sayıdaki Türk insanından olduğum için, parçanın iç bayıcı ve ne yazık ki moda house ritmleriyle çok ucuz olduğunu söylemeliyim. Yeri gelmişken şunu da söylemezsem çatlarım. Keşke house’a değil de salsa’ya falan dans etsek artık kulüplerde. İkide bir "büyük DJ bilmem kim" geleceğine Salsa Kralı Marc Anthony gelse...
Albümün, bonus niyetiyle sunulan yeni parça "Alive"ın ardından başlayan kısmında ise hem remiksler kötü hem de şarkılar İspanyolca. Onlara hiç geçmemenizi tavsiye ederim.
Tüm bunlardan Jennifer Lopez’i ya da albümü sevmediğim anlaşılmasın. Lopez’in hırsının, egosunun ve güzelliğinin her daim hayranıyım. Ve "J to tha LO" Amerikan listelerinde bir numara olmayı başaran ilk remiks albümü olarak bir rekoru elinde tutuyor. Lopez 2001’de de böyle enteresan bir iş başarmıştı. "The Wedding Planner" adlı filmiyle ikinci albümü "J.Lo" aynı anda kendi dallarında bir numara olunca tarihte bu başarıyı yakalayan üçüncü kadın (Diğer ikisi Barbra Streisand ve Whitney Houston) oldu.




CUMARTESİ