Cumartesi Budalalıktan deliliğe

Budalalıktan deliliğe

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Umberto Eco ölümünden önce hazırladığı son seçki olma özelliğini taşıyan bu metinlerinde, günümüz toplumuna ve bu çağa dair eleştiriler getirse de umutsuz bir dil ve bakış açısına yönelmiyor.

Budalalıktan deliliğe

BUDALALIKTAN DELİLİĞE
Umberto Eco
Çev: Feza Özemre / Kırmızı Kedi Yayınevi / 35 TL
Umberto Eco ölümünden önce hazırladığı son seçki olma özelliğini taşıyan bu metinlerinde, günümüz toplumuna ve bu çağa dair eleştiriler getirse de umutsuz bir dil ve bakış açısına yönelmiyor. Olup biteni dilbilim, tarih, felsefe, sosyoloji gibi disiplinler arası bir bakış açısıyla anlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

KUYRUK
Basma Abdel Aziz
Çev: Nil Tuna /
Doğan Kitap / 23 TL
Ortadoğu’da sürreal ama aynı zamanda tanıdık bir mekanda geçen romanda, Kapı’da bekleyen ama girişlerine asla izin verilmeyen insanların oluşturduğu kuyruk anlatılıyor.

İNSANLARI SEVMELİSİN
Erich Maria Remarque
Çev: Esat Mermi Erendor / Everest Yayınları / 27 TL
Savaşın küllerinin soğumaya yüz tuttuğu günlerde geçen roman, bugünün dünyasında da hiçbir yere “sığdıramadığımız” sığınmacıların yaşadıklarına değiniyor.

YETERİNCE DİNLEDİK
Ozan Çınar
Raskol’un Baltası / 13.5 TL
Ozan Çınar, yeni dünyanın yönetim şekillerinin, reklam/pazarlama stratejilerinin hiç ettiği insanlığın duygu enkazından öyküleriyle geçiyor. “Yaratıcı Ölümler Tarihi’ne Giriş”, “Tanrı ile Üç Dakika”, “Yağmurun Kuralları” kitaptaki hikâyelerden birkaçı.