Cumartesi Çanakkale’de barış koşusu

Çanakkale’de barış koşusu

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de adımlar yine “barış” için atılacak. Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilecek Turkcell Gelibolu Maratonu yarın koşulacak

Çanakkale’de barış koşusu

Dur yolcu. Bilmeden gelip geçtiğin bu toprak bir devrin battığı yerdir.” Çanakkale Boğazı’nda yazılan bu sözler, bir devletin yokluklardan nasıl kurulduğunu en iyi anlatan cümlelerden biri. Büyük Savaşı’nın en zorlu, en sıkıntılı ama en büyük zaferi Çanakkale’de alındı. Fakat artık Çanakkale “barış” ile anılıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız” sözü de bunun en büyük kanıtı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin “Barış” temalı maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu da Çanakkale’nin barışla olan birlikteliğini güçlendiriyor. Yarın “Barış için Koşuyoruz” sloganıyla düzenlenecek maraton bu coğrafyada hayatını kaybedenlerin bir kez daha saygıyla anılmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Gelibolu Yarımadası’ndaki koşu, bu yıl da maraton, yarı maraton, 10 km. koşu ve halk koşusu olmak üzere 4 kategoride koşulacak. Yarışlar Morto Koyu’ndan başlayıp yine aynı noktada tamamlanacak. Çanakkale bu hafta sonu sadece maratona değil, onunla birlikte birçok yan etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Bugün 17burda AVM’de Pamela’nın da konser vereceği festivalde; maraton, yarı maraton ve 10 km. koşusuna katılmak isteyenler hem başvuru yapabilecek hem de yarış kitlerini alabilecek.

Konsolos da koşacak

Gelibolu Maratonu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tüm dünyadan katılımcılar ağırlayacak. 2016’da Çanakkale’nin bu tarihi dostluğuna yakışacak şekilde dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla yaklaşık 6 bin kişi “Barış” için koşmuştu. Bu kalabalık arasında çok önemli bir isim de vardı. Dedesi Çanakkale Savaşları sırasında askeri hekim olarak görev yapan, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh... Walsh, bu sene de yine Turkcell Gelibolu Maratonu’nda binlerce kişiyle birlikte Çanakkale’de yitenlerin anısına saygı için koşacak. Ayrıca bu yıl maratona Dünya Şampiyonu atletimiz Mizgin Ay, radyo programcısı Kadir Çöpdemir, eski futbolcu Pascal Nouma ve sunucu Burcu Esmersoy da katılacak.

Haberin Devamı

Fidanlar ormana dönüştü

Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anısına Turkcell Barış Ormanı projesi hayata geçirilmişti. Maalesef geçen sene Güzelyalı Bölgesi’nde çıkan yangın çamlık bölgeye zarar verdi. Fakat dikilen 10 bin fidan sayesinde bölge canlandırıldı. Bu sene de Barış Ormanı’na 10 bin fidan daha dikilecek.

“Barış için koşmaya devam edeceğiz”

Kaan Terzioğlu: Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk maratonuna ismimizi vermekten dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Maratonumuzun Çanakkale gibi tüm ulusların tarihinde yer edinmiş bir coğrafyada yapılması barış temamızla bire bir örtüşüyor. Bu sene üçüncü kez Turkcell Gelibolu Maratonu’nda barış için koşuyoruz. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından birinde gerçekleşen maratonumuz, yıllar içerisinde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Türk sporunun en büyük destekçilerinden biri olarak bizler, Avrupa Atletizm Birliği’nin 5 yıldızlı maratonlar listesine dahil ettiği Turkcell Gelibolu Maratonu’nu dünyanın sayılı maratonlarından biri haline dönüştürmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Mektuplar cevapsız kalmıyor

Çanakkale Savaşı sırasında dünyanın dört bir yanından gelen gençler hayatlarını burada kaybetti. Savaş boyunca ailelerinden uzakta kalanlar özledikleriyle mektup yoluyla iletişim kurmaya çalıştı. Ancak bu mektuplar her zaman yerine ulaşamadı. Turkcell’in geçtiğimiz yıl başlattığı proje bu yıl da devam edecek. Turkcell’in, Gelibolu Maratonu’yla birleştirdiği bu girişim cevapsız mektuplara bugünden cevap yazma üzerine kurulu. Şimdiye kadar 20 binden fazla mektuba cevap yazıldı bile.