Cumartesi Dilim dilim pizza

Dilim dilim pizza

26.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çukurcuma’daki Pizza Vegas müşterilerine pizzayı dilimle sunuyor. İki aydır faaliyette olan mekanın ortakları, gördükleri ilgi üzerine, yakında üç şube daha açmaya hazırlanıyor

Dilim dilim pizza

İki ay önce Çukurcuma’da açılan Pizza Vegas, altı metrekarelik ufacık ama şirin döşenmiş; dışı sarmaşıklarla kaplı bir mekan. Etrafında en az 30-40 yıllık dükkanlar bulunuyor. Çevredeki esnaf başlarda “Burada kimse tutunamadı, bakalım bu gençler ne yapacak?” diye düşünmüş. Bir ay geçmeden eşini dostunu alan “Gençlere bizim de katkımız olsun, daha da başarılı olsunlar” deyip bu küçük dükkana gitmeye başlamış. Öyle ki 30 yıllık meşhur ekmek fırınıyla anılan mahalle artık Pizza Vegas ile tarif ediliyor.

Hayalini Amerika’da kurdu, İstanbul’da gerçekleştirdi
Pizza Vegas’ın başlıca özelliği müşterilerine pizzayı dilimle sunması. Dilim pizza konsepti İstanbul’da çeşitli semtlerde daha önce denenmiş. Ancak Pizza Vegas’ı açan Aytaç Yıldırım, Barış Dolapdere, Berkay Çakır ve Mustafa Burak Kar gerçek dilim pizzayı kendilerinin yaptığını söylüyor. Bir dilim pizzayı sadece 3 liradan satıyorlar.
“Dilim pizza fırından çıkar çıkmaz çabucak yenilebilen, ulaşımı da tüketmesi de kolay bir sistemden ibaret. Biz de tam anlamıyla bunu sunuyoruz” diyor Aytaç Yıldırım. Mekanın adının Vegas olması Yıldırım’ın Amerika’yla ilişkisinden kaynaklanıyor. Kendisi uzun
bir süre Amerika’da yaşamış. Oradayken sürekli İstanbul’da dilim pizzacı açma hayali kurarmış. Ortaklarından ikisiyle de Amerika’dayken tanışmış.
Mekanın her şeyini, yaşları 21 ile 26 arasında değişen dört ortak tasarlamış. Pizza olarak farklılıklarını konseptte ortaya koymak istemişler. Kesinlikle kalın hamur kullanmıyorlar. Yok denecek kadar az bir incelikte yapıyorlar hamuru.
Ürünleri alıştığımız pizzalardan 10 santim daha büyük. Pizza İtalyan, konsept ise dilim itibariyle Amerikan. En büyük motivasyon kaynakları pek çok müşteriden duydukları övgü dolu cümleler.
Genç kadro 1 Kasım’da Kadıköy Akmar’da, Beşiktaş Barbaros’ta ve Asmalımescit’te üç farklı şube daha açmaya hazırlanıyor. Yeni mekanları daha büyük olacak.

Haberin Devamı

19 çeşit pizza yapıyorlar

Pizza Vegas’ta barbekü soslu, tavuk parçalı Chicken Barbeque’den mozarella, jambon, ananasla hazırlanan Hawaiian pizzaya kadar 19 çeşit var. Cosmopolitan of Vegas en çok tercih edilen pizza. İçinde mozarella, salam, sosis, mısır, siyah ve yeşil zeytin ve mantar var. Farklı lezzet sevenlere ton balıklı, kaparili
Mermaid pizza; klasikten şaşmayanlara fesleğenli, mozarellalı Margherita sunuluyor. Vejeteryan pizzaları da var.