Cumartesi El emeği göz nuru

El emeği göz nuru

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyasında el işine verilen önem artıyor. Bunun son örneği, yaz sezonunu etkisi altına alan rengarenk kroşeler

El emeği göz nuru

Son birkaç sezondur podyumlara hakim olan 70’li yıllar nostaljisi ve tasarım dünyasında el emeği olana verilen değer bu yaz ortak bir noktada buluştu; kroşe modası. Bir tür iplikten dokuma elde etme işlemi olan kroşenin, ilk kez 1800’lü yıllarda Avrupa’da popüler olduğu ve Arabistan, Güney Amerika veya Çin’deki geleneksel el işi uygulamalarından geliştiği biliniyor. Şimdiyse Dolce&Gabbana’dan Tommy Hilfiger’a, Delpozo’dan Oscar de la Renta’ya kadar pek çok ünlü modaevinin koleksiyonlarında, hatta bikini ve mayolarla plajda. Eğer zarif ve bohem tığ işlerini seviyorsanız bu trend tam size göre.

Haberin Devamı

Gerçek ikonların gözdesi
60’lı ve 70’li yıllarda popüler olan kroşe tekniği, dönemin stil ikonlarının da gözdesiydi. İngiliz model Twiggy, Ali Macgraw, Jane Birkin ve Jacqueline Bisset gibi isimlerin döneme ait fotoğrafları bugün de ilham kaynağınız olabilir.

Stil ipuçları

- Denim ve keten, kroşenin etnik havasına en çok yakışan materyaller. Özellikle kroşe üstleri İspanyol paça jean’ler ya da keten eteklerle kombinleyerek 70’ler etkisini güçlendirebilirsiniz.

- Bu sezon kroşelerin iddiası, kendini canlı renklerde daha iyi gösteriyor. Ancak daha zarif ve yalın bir görünüm için beyazdan şaşmayın.

- Kalın tığ işleri sizi de olduğunuzdan daha kilolu gösterir. “Vücuduma pek güvenmiyorum” diyorsanız, işçilik
ne kadar inceyse,
o kadar iyi.

- Kroşe kıyafetleri kendinize de yapabileceğinizi biliyor musunuz? Elbette biliyorsunuz! Biz yine de YouTube’da kroşe yapımıyla ilgili pek çok video olduğunu hatırlatalım.

Haberin Devamı

- Türk tasarımcı İpek Irgıt’ın markası KIINI, dünyaca ünlü pek çok yıldızın da favorisi. Markanın alametifarikası haline gelen kroşe detayı, lacivert mayoda da kendini göstermiş. 330 avro.

- Harvey Nichols’ta satılan tığ işi Alice+Olivia eteği yalnızca bu yaz değil, yıllarca giyebilirsiniz.

- Oysho’daki çanta ponponlarıyla yazın iki trendini birden
yakalıyor. 70 TL.

- Tory Burch yaz sezonunda kroşeye yer veren tasarımcılardan. V yaka bluz Beymen’de 1.160 TL.