Cumartesi Galaksiler arası şıklık yarışı

Galaksiler arası şıklık yarışı

24.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılbaşı gecesinin yıldızı olmaya giden en kestirme yol, sezonun parlak dokularından geçiyor. İster ağır bir davette, ister ev partisinde olun; altın, bronz ve gümüşün aydınlığıyla 31 Aralık’a damga vuracaksınız

Galaksiler arası şıklık yarışı

Ekonomi dünyası bir inip bir yükselen altın fiyatlarını konuşadursun... Yeni yıla geri sayım başlamışken, moda dünyasında altın tam gaz yükselişte. Hatta yalnızca altın değil; bronz ve gümüş dokular da yılbaşı etkinliklerinde tüm dikkatleri üzerine çekmek isteyenler ve bu özel geceyle özdeşleşen kırmızıya alternatif arayanlar için ideal.

Haberin Devamı

Her markanın yorumu farklı

Modacılar 2016-17 sonbahar/kış koleksiyonlarında karşımıza çıkan bu metal fırtınaya “intergalaktik parıltı” adını veriyor. Podyumlardan yansıyan ışıklara bakılırsa haksız da sayılmazlar. Dolce&Gabbana mozaiği andıran küçük aynalarla fütüristik bir etki yaratırken, Elie Saab ışıltılı dokuları narin tüllerle birleştirip haute couture sanatının inceliklerini 12’den vuruyor. Fendi’nin bronz kumaşları Uzakdoğu’dan esinlenen çiçek desenleriyle zarif; Marchesa, Monique Lhuillier ve Naeem Khan’daki elbiseler ise ağırbaşlı davetlerin yıldızı olmak isteyenler için iddialı. Kısacası podyumlardaki durum gerçekten de “galaksiler arası”.

Gözler de ışıldıyor

Galaksiler arası şıklık yarışı

Yılbaşı gecesi iddianın dozunu artırmak isteyenler klasik makyaj yöntemleri yerine, gözlerin etrafına ya da kaşın hemen altına sürülen pigmentleri tercih edebilirler. Gözlerinizi olduğundan daha aydınlık ve büyük gösterecek olan bu yöntemi uygularken ince bir fırçadan yardım alın.

Haberin Devamı

ipuçları

“Altın, gümüş, metalik” kelimeleri sizi korkutmasın. Markalar bu sezon maksimalizmden yana olsa da ışıltı ille de aşırılık anlamına gelmiyor. Aksesuarlarınız, saçınız ve makyajınız abartılı olmasın yeter.

Yılbaşını ev partisinde ya da ağır olmayan rahat bir atmosferderde geçirecekseniz elbiseler yerine metalik pantolon ve ceketleri tercih edin. Ve kombin yaparken bronz ile gümüşün birbirine çok yakıştığını unutmayın.

Metalik dokuları tüller ve tüylerle daha romantik hale getirebilirsiniz.

Özellikle altın rengini daha olgun göstermek için siyahın gücünden yararlanın. Parlak, pileli eteklerle kombinlenen siyah kazaklar, sokak stili yıldızların da favorisi.

Alış-veriş

Galaksiler arası şıklık yarışı

Flormar’ın yeni koleksiyonu Future Historical’da gözünü geleceğe dikmek isteyenler için seçenekler var. Örneğin Color Stretch göz farı, sedefli yapısıyla gece boyu kalıcılık vâdediyor. 19.90 TL.

Charlotte Olympia’nın Monroe isimli modeli, ayakkabı tutkunları için klasik haline geldi. Altın rengi olanlar ise yalnızca yılbaşı gecesi için değil, hayat boyu giymek için zamansız bir yatırım. Harvey Nichols’ta 2 bin 65 TL.

Haberin Devamı

Çiçek aplikeleriyle altın rengine eğlenceli bir dokunuş katan gece çantası Roman’da 159 TL.

Ofis partisine giderken ince bir bluz ve düz ayakkabılarla kombinleyebilir, daha dikkat çekici olmak istediğiniz partilerde tek başına, yüksek topuklarla giyebilirsiniz. adL’deki elbise bir taşla iki kuş vuruyor. Fiyatı 399.90 TL.

Yılbaşı makyajının püf noktaları

Sephora Make-up Masters 2016 birincisi Ali Sefa Kazan, kusursuz bir yılbaşı makyajı için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı

Yılbaşı gecesi seçtiğiniz kıyafet kadar makyajınız da tarzınızı yansıtacak. Makyajınızın kusursuz olması için neler yapılması gerektiğini Sephora Make-up Masters 2016 birincisi Ali Sefa Kazan anlattı.

Makyaja başlamadan önce cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Ten makyajınızın pürüzsüz duruşu için baz kullanmanızı şiddetle öneririm. Teninizle aynı renk bir fondöten seçmeye özen gösterin. Konturing uygulaması ile öne çıkarmak istediğiniz bölgelere açık renk, kapatmak(daraltmak) istediğiniz bölgelere koyu renk fondöten uygulayın.

Haberin Devamı

Yeni yılın vazgeçilmez rengi kırmızıyı sevenler dudaklarında kırmızıyı tercih edebilirler. Renk kırmızı bile olsa doku tercihinizle fark yaratabilirsiniz. Bu yıl ışıltılı dokular çok popüler. Kırmızının yanı sıra mor, siyaha yakın mürdüm ve vişne renkleri gibi cesur tonlar da tercih edilebilir.

Eyeliner ile kırmızı ya da bordo dudak, smokey göz makyajınız ile nude ya da mat kırmızı veya bordo bir dudak kombinlemesi yılbaşı gecesi için muhteşem bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Bir alanı öne çıkarın

Göz makyajında bu yıl metalik renkler ve kremsi dokular çok moda. Işıltıları, glitter’ları dilediğinizce kullanabilirsiniz, ne de olsa yeni yıl oldukça özel bir gece. Kullanacağınız farın üzerine hafif metalik dokunuşlarla ışıltı sağlayabilir ve modayı kalbinden yakalayabilirsiniz.

Makyajınızı yaparken bir alanı öne çıkarın; göz makyajınız iddialı ise dudaklarınıza doğal tonları tercih edin, dudak makyajınız iddialı ise gözlerinizde doğal tonları tercih ederek makyajınızda dengeli olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Makyajınız bittiğinde set sprey ile makyajınızı sabitleyip gece boyu sürecek partiye damga vurabilirsiniz.