Cumartesi Hareket halinde bir hayat

Hareket halinde bir hayat

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karmaşık insan beyninin işleyişini edebi bir dille anlatan ve nörolojinin insan ruhu üzerindeki etkilerine getirdiği açıklamalarla yaşadığı dönemin en özgün isimlerinden olan Oliver Sacks’ın ikinci otobiyografisi okuruyla buluştu.

Hareket halinde bir hayat

HAREKET HALİNDE
BİR HAYAT
Oliver Sacks
Çev: Begüm Kovulmaz
Yapı Kredi Yayınları / 26 TL

Karmaşık insan beyninin işleyişini edebi bir dille anlatan ve nörolojinin insan ruhu üzerindeki etkilerine getirdiği açıklamalarla yaşadığı dönemin en özgün isimlerinden olan Oliver Sacks’ın ikinci otobiyografisi okuruyla buluştu. Sacks bu kez okurunu kendi hikayesinin derinliklerine götürüyor.

Haberin Devamı

FELICE’YE MEKTUPLAR
Franz Kafka
Çev: Turgay Kurultay,
Çağlar Tanyeri, Murat
Sözen / İş Bankası Kültür Yayınları / 32 TL

Franz Kafka ilk nişanlısı Felice ile ilk kez 13 Ağustos 1912’de tanışırlar. Felice’ye yazdığı ilk mektup ise 20 Eylül 1912 tarihlidir. 1917’ye dek süren yazışmalar Kafka’nın edebi anlayışının nasıl yol aldığını gösteriyor.

TARİHTE İSTANBUL ESNAFI
Reşad Ekrem Koçu
Doğan Kitap / 24 TL

Reşad Ekrem Koçu “Tarihte İstanbul Esnafı”nda çengilerden berberlere, çiçekçilere, esircilere, bakkallara, çöpçülere ve cellatlara uzanan bütün İstanbul esnafını mercek altına alıyor. Kitabın son sayfalarıysa sözlük için ayrılmış.

BİRİNCİ SINIF DELİLİK
Nassir Ghaemi
Çev: Esat Ören
Çev: Yavuz Alogan
İthaki Yayınları / 30 TL

Psikiyatrist ve yazar Nassir Ghaemi’nin kitabı “Liderlik ile akıl hastalıkları arasındaki bağlantılar” alt başlığını taşıyor. New York Times Bestseller’a giren bu kitapta yazar Napoleon, Lincoln, Churchill ve Hitler’in içinde bulunduğu sekiz ünlü lider üzerinden akıl hastalıkları ile liderlik arasında güçlü bir ilişki olduğunu vurguluyor.