Cumartesi Hayatınızı kolaylaştırın...

Hayatınızı kolaylaştırın...

30.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trendleri yansıtan hijyenik ve kullanışlı ürünler sayesinde mutfağınızı güzelleştirmek ve hayatınızı kolaylaştırmak elinizde. Ankastre ürünlerden küçük ev aletlerine işinize yarayabilecek seçenekler...

Hayatınızı kolaylaştırın...

Rengarenk fincanlar
Turuncu, lavicert, pembe, mor gibi altı farklı metalik renkte kahve fincanı ve kupadan oluşan Jumbo Luster serisi tasarımlarıyla mutfağınızı renklendirecek, kahveseverlerin vazgeçilmezlerinden olacak. Altı kişilik kahve seti 197 TL.

Haberin Devamı

Renkli ve çeşitli
Biev mağazalarında mobilya, aydınlatma, halı ve aksesuarlar haricinde mutfak ürünlerini de bulabilirsiniz. Çay ve kahve takımları, saklama kapları, baharatlıklar, kadeh ve bardaklar ile kahvaltı ve sofra takımlarında pek çok renk ve desen seçeneği sunuluyor.

Çizilmez ve yanmaz iç kaplama
3.5 ve 5 litrelik derin tencere, 4.5 litrelik pilav tenceresi ve tavadan oluşan Emsan Shell Hard Stone yedi parça tencere setindeki ürünler ısı iletkenliği özelliğiyle yemekleri istenen kıvamda pişirmeyi vâdediyor. Bir diğer özelliği ise alüminyum döküm gövdesi ve çizilmez, yanmaz, yapışmaz iç kaplamasıyla yıllarca kullanılabilir olması. Kahverengi ve pembe renkleri olan set 429 TL.

Mutfakta rahatlık
Beko’nun el blendırı, mikser, blendır ve doğrayıcıdan oluşan Crystal Serisi Küçük Ev Aletleri, mutfaklarda hayatı kolaylaştırmayı vâdediyor. Crystal Serisi’ndeki 1.5 litre kapasiteli cam sürahisi, hız ayarı ve pulse özelliği, paslanmaz çelik parçalama bıçağı ve kaydırmaz tabanı olan BKK 3094 TB Blender 800 W motor güce sahip. Fiyatı 249 TL.

Haberin Devamı

Pratik mutfak tepsileri
Yemek yazarı ve televizyon programcısı Refika Birgül’ün markası Refika’dan mutfakta size yardımcı olacak birçok ürün sunuyor. Mutfağınızda pratik olarak kullanabileceğiniz emaye kaplama olan mavi üçüz fırın ve sunum tepsileri bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, fırına ve buzdolabına girebiliyor. İçerisinde sıcak, soğuk her türlü gıdayı türetilebileceğiniz, oldukça sağlam olan bu üçlü takımın fiyatı 90 TL.

Pembe koleksiyon
Birçok renk seçeneği sunmasıyla dikkat çeken Le Creuset’in Toz Pembe koleksiyonunda yer alan toz pembe döküm tencereler ısıyı muhafaza etme özelliği sayesinde pişirmede enerji tasarrufu sağlarken fırın ve mikrodalga için uygun ürünleriyle de mutfakta kolaylık sağlıyor.

Beyazın mutfaktaki hali
Öztiryakiler’in markası Pera’nın ankastre serisindeki beyaz ankastreler; fırın, ocak ve davlumbazdan oluşuyor. Serideki 420596 PFMM MFD TW 6 beyaz ankastre fırın, 1 tepsi, 1 derin tepsi, 1 trivet ızgara ve 1 tel ızgaradan oluşuyor ve 6 fonksiyon özelliğine sahip.

Haberin Devamı

Pratik ve kullanışlı
Crate and Barrel’ın Oxo serisinde domates soyacağı, çelik sarımsak ezici, kaplı rende, dijital termometre gibi ürünlerin olduğu mutfak araçları yer alıyor. Ayrıca dörtlü paslanmaz çelik ölçü kabı seti, yeşillik bıçağı ve dual limon sıkacağı gibi pratik ve kullanışlı gereçler de var. Limon ve küçük narenciyeler için kullanabileceğiniz dual limon sıkacağının fiyatı 73.5 TL.

Ekstra aksesuar seçenekleri
Eviye ve armatür markası Blanco’nun yeni Blanco Claron 550/200-U eviye modeli yiyecekleri yıkamak, durulamak ve rahatça hazırlamak isteyenler için hem geniş hem de daha küçük boyutta iki hazneye sahip. Paslanmaz çelik damlalık ve süzgeç, ahşap ve cam olarak tercih edilebilen kesme tahtası ise sunulan ekstra aksesuar seçenekleri arasında.

MUTFAKTA HİJYENİN KURALLARI

- Bulaşıklarınızı elde yıkayacağınız zaman ellere ve deriye zarar vermeyen, bilindik bir markanın ürünlerini tercih edin.

- Yağ çözücü maddeleri sadece fırın, kuzine ve davlumbaz temizliğinde tercih edin.

Haberin Devamı

- En çok mikrobun bulunduğu uzuv olan ellerimiz sürekli yıkanarak temizlenmelidir. Patates, soğan, havuç gibi topraklı ürünlerin temizliğinden sonra ise tırnakların fırçalanması gerekir.

- Ellerimizi yıkadıktan sonra kurulamak için kağıt havlular tercih edilmeli.

- Mutfaklarda kullanılan bulaşık bezleri/süngerleri iyi temizlenmezse bakteri yuvasına dönüşebilir. Bez ve süngerlerin temizlendiğinden emin olunmalı, bunlar sıklıkla değiştirilmelidir.

- Lavaboda biriken yiyecek artıkları nemli ortamda bakteri yuvasına dönüşebilir. Mutfak lavabosu düzenli olarak temizlik maddeleriyle temizlenmeli.

- Yemek yaparken sık kullanılan kesme tahtası, süzgeç, bıçak gibi ekipmanlar sıcak sabunlu su ile düzenli olarak yıkanmalı.