Cumartesi İçinden kahve geçen tatlılar

İçinden kahve geçen tatlılar

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahvenin yanına en çok yakışan şey tatlı. Kahveli tatlılar denildiğinde ise Türk kahveli cheesecake’ten tiramisu ve kurabiyeye kadar seçenek çok fazla

İçinden  kahve geçen tatlılar

Türk kahveli cheesecake

MALZEMELER

- 1.5 kg labne peynir - 8 adet yumurta

- 320 gr (1.5 su bardağı) şeker

- 1 adet tam limonun suyu

- 240 gr (1 su bardağı) krem şanti

- 1 yemek kaşığı Türk kahvesi

- 150 gr bitter çikolata

Kekin hazırlanışı:

- Bir kabın içerisinde şeker ile labne
peyniri karıştırın.

- Karışan şeker ve labne peynirinin üzerine yumurtaları kırın ve karıştırmaya devam edin. Bu üç malzeme iyice karıştıktan sonra krem şantiyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

- Ardından 1 tam limonun suyunu ekleyin.

- Son olarak önceden pişirip soğuttuğunuz Türk kahvesini karışıma ekleyin ve karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.

Cheesecake’in hazırlanışı:

- Petibör bisküvileri ince ince kırarak bir kasenin içerisinde toz haline getirin.

- Eritilmiş tereyağını toz bisküvilerin içerisine ilave edin.

- Ardından şeker ve un ilave ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

- Karıştırdığınız malzemeler kıvamını aldıktan sonra karışımı pasta kalıbınızın tabanına yayın ve elinize bastırın.

- Önceden hazırladığınız kek karışımını tabanın üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın.

- Cheesecake’in tabanını ve kekini bir araya getirdikten sonra 100 derecelik fırında 130 dakika pişirin ve ardından soğumaya bırakın.

- 150 gram bitter çikolatayı eritin ve tam anlamıyla eridikten sonra soğumuş cheesecake’in üzerine dökün. Son olarak süsleme için küçük çikolatalar kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
(Cheesecake tabanı için):

- 300 gr petibör bisküvi

- 1 çay bardağı
eritilmiş tereyağ

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 yemek kaşığı un

Üç farklı seçenek

- Özsüt’te kahveli şurupla ıslatılmış özel keki, Mascarpone peyniriyle hazırlanan kreması ve üzerindeki kakao tozuyla servis edilen tiramisu ile şeker içermeyen şekersiz tiramisu var. Dulcey çikolatalı pasta da içerdiği kahveli mus ile kahveseverler için bir diğer seçenek.

- KomşuFırın’larda bulabileceğiniz kahveli çikolatalı kurabiyeler çözülebilir hazır kahve kurabiye hamuruna katılıp karıştırılarak hazırlanıyor. Çikolata dolgulu kurabiyelerde böylece yoğun bir biçimde hem kahve hem de çikolata tadını alabiliyorsunuz.

- Mövenpick Hotel İstanbul’da sunulan Choco Iced Coffee iki top espresso krokan ve bir top İsviçre çikolatalı Mövenpick dondurma, espresso kahve, çikolata sos ve çırpılmış krema ile hazırlanıyor. Çikolata ve kahve bir arada olsun diyenler için ferahlatıcı bir tercih.

İçinden  kahve geçen tatlılar

Buzdolabında saklamalısınız

Caffe Nero’nun kahve mastırı Giacomo Geli, kahvede iyi ve kötü ayrımının nasıl yapılacağını ve kahve saklama koşullarını anlattı:

- Kahve fermente olduktan sonra çürümüş meyve ya da mantar tadındaysa, oksitlendiyse, içtiğinizde yağlı bir tat alıyorsanız o kahve kötüdür. İyi kahveyi kokusundan bile anlarsınız, içtiğinizde temiz bir tat alırsınız. Ancak kahvenin hazırlanması da iyi ya da kötü olmasını etkiler. Temizlenmemiş bir kahve makinesi kahvenin tadında önemli bir etki yapar.

- Kahve çekirdeklerinin tazeliği çok büyük önem taşır. Meyvenin toplandığı andan sunulana kadar geçen süreçte, hızlı hareket edilmesi şarttır. Kahve, çabuk tüketilmelidir. Çünkü paketi açıldıktan sonra okside olarak hızla bayatlar. Bu nedenle ağzı kapalı cam bir kavanozda buzdolabında saklanmalıdır. Bu şekilde 7-10 gün saklanabilir, buzdolabı dışında ise bu süre 3 güne düşer. 15 gün gibi uzun bir seyahate çıkıyorsanız kahveyi derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Türk kahvesinin püf noktaları

- Türk kahvesinin özelliği gereği, kahve su ile birlikte kaynatıldığı ve telvesiyle birlikte servis yapıldığı için kahvenin incecik öğütülmüş olması çok önemlidir. Kahve neredeyse un veya pudra şekeri kadar ince çekilmiş olmalıdır.

- Cezveye ilk önce, her fincan için 50 ml kadar su konulur.

- Kahve ve isteğe göre şeker ilave edildikten sonra, kısık ateşte kabarması beklenir. Kabarır kabarmaz ocaktan alınır ve birkaç kere karıştırılır. Ardından tekrar ocağa konur ve köpürmesi sağlanır. Böylece her fincan kahvenin üzeri köpükle kaplı olacaktır. Ayrıca kahvenin ilk kabarmasında kaşıkla köpük alınarak eşit olarak fincanlara dağıtılabilir.

- Birçok ülkede Türk kahvesi kakule, tarçın veya karanfil ile lezzetlendirilir. Farklı lezzetler denemek isteyenler, kahveyi hazırlarken cezveye ince çekilmiş baharatlar ekleyerek pişirebilir.

Mutfağınızda bulunsun...

HIZLI VE PRATİK

- Arzum Cezveli Türk kahvesi makinesi bir defada 6 fincan kahve yaparken kablosuz ve rahat bir kullanım sunuyor.

FİNCANINIZI TASARLAYIN

- Paşabahçe’nin Ben Yaptım! serisinde yer alan Türk kahvesi fincanı setleri bir adet kahve fincanıyla birlikte bir de porselen boyama kalemi içeriyor. Böylece fincanınızı dilediğiniz yazı ve desenle süsleyerek kişiselleştirebiliyorsunuz.

BEŞ FARKLI RENK SEÇENEĞİ SUNUYOR

- Tek seferde dört fincan kahve hazırlayan Fakir Kaave kahve makinesi her fincana eşit miktarda köpük dağıtmanıza da yardımcı oluyor. Beş renk seçeneği sunan makine taşmayı da önleyecek şekilde tasarlanmış.