Cumartesi İstanbul modaya doyacak

İstanbul modaya doyacak

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin moda haftası Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, önümüzdeki kış koleksiyonlarının tanıtılacağı bir programla, salı günü başlıyor. Bu sezonun dikkat çeken detaylarını ve öne çıkan yeniliklerini derledik.

İstanbul modaya doyacak

İstanbul’un uzun zamandır istikrarla devam eden bir moda haftasına sahip oluşu, ülkede modaya hem profesyonel hem de kişisel olarak ilgi duyan herkes için mutluluk ve gurur verici. 13’üncü sezonu 19-22 Mart tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da markalar ve tasarımcılar Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonlarını hem Türk hem de uluslararası satın alma sorumlularına tanıtacak, İşte etkinlik öncesinde konuşulmaya başlanan detaylar.

Haberin Devamı

Özgür Masur’un altın çağı

Her sezon desteklediği tasarımcının defilesini sunan etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz Türk, bu sezon Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı Özgür Masur’u destekliyor. 2002’de İTKİB Genç Tasarımcılar Yarışması’nda üçüncü olan, 2009 yılından beri de moda haftası takviminde yer alan Masur’un başarıları genç tasarımcı adayları için harika bir ilham

İstanbul modaya doyacak
kaynağı aslında. Zira özellikle “gece elbisesi” denildiğinde akıllara ilk gelen isimlerden biri o. Bergüzar Korel’den Beren Saat’e kadar pek çok ünlü ismi giydiriyor, hazır giyim markalarıyla güçlü işbirlikleri yapıyor. 2019 Sonbahar/Kış koleksiyonu için 80’li yılların disko ruhundan esinlenen Masur, yüksek topuklu ayakkabıları, ışıltılı kıyafetleri ve görkemli saçlarıyla Studio 54’te dans eden kadınları hayal etmiş. “Eğlencenin doruklara çıktığı bu dönemin kimliğini Akdeniz rivierasına taşımak, Dalida’nın müziği ile buluşturmak istedim. Tasarımlarımda alabildiğince göz alıcı, dişi ve özgür siluetler yaratmayı amaçladım. Couture esintiler taşıyan, özgüvenli bir hazır giyim koleksiyonu ortaya çıktı” sözleriyle özetliyor koleksiyonu.

Haberin Devamı

İlkler gerçekleşecek

Bu sezon Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucu üyelerinden Arzu Kaprol, Ümit Ünal ve Özlem Süer de, uzun süre derneğin başkanlığını yapan Mehtap Elaidi de, etkinliğe ilk kez katılan Zeynep Güntaş, Emre Pakel, Gizem Ogan gibi genç yetenekler de var. MBFWI Kreatif Direktörü olarak ilk kez görev başına geçen Güneş Güner, organizasyonu kurgularken genç tasarımcıları öne çıkarmaya özen göstermiş. İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarımı Programı mezunlarının sunacağı New Gen defilesi ve üç tasarımcının birlikte hazırladığı kooperatif W-S-M (Who Are Those People) defilesi merakla

İstanbul modaya doyacak
beklenenlerden. Bu defilede bir ilk gerçekleştirilecek ve Seydullah Yılmaz, Berna Süslü, Muhammed İloğlu’ndan oluşan ekip, styling’ini de podyumda gözler önünde hazırlayıp sunacak. Tabii bu sezon modellerle ilgili bir ilkin de gerçekleşeceğini söylemeden geçmeyelim. “Türkiye’de yeni model yetişmiyor” konusu her moda haftası döneminde çok konuşuluyordu ki İstanbul Moda Akademisi “I AM A MODEL” programı imdada yetişti. Bu programda öğrenim gören ve mesleği profesyonel olarak yapmak için doğru isimlerden destek alan gençlerin yer aldığı bir seçki, Emre Pakel’in solo defilesinde ve New Gen karma defilesinde ilk kez podyuma çıkacak.

Haberin Devamı

Oyuna yeniden girenler

Avangart tasarımlarıyla Türkiye’deki moda sektöründe özel bir yere sahip olan Ümit Ünal uzun zaman sonra yeniden moda haftası oyununa dahil oluyor. Climber markasının tasarım direktörü olarak “Black” adlı koleksiyonu tanıtacak olan Ünal’ın geri dönüşü heyecan verici. Takvime yeniden giriş yapan diğer isimler ise Ezra ve Tuğba Çetin.

Farklı mekanlarda defileler yapılacak

Koleksiyonlarını Zorlu PSM dışında sergileyecek olan dört tasarımcı var. Çiçek çocuklardan ilham alan Şansım Adalı, Sudi Etuz markasının defilesini Çiçek Pasajı’nda düzenliyor. Kith&Kin’in tasarımcısı Serra Kefeli L’Appart PR showroom’unda bir trunk show gerçekleştirirken, Ezra-Tuba koleksiyonunu Quasar Estetik International Winter Garden’da, Aslı Filinta ise Karaköy’deki Zülfaris Sinagogu’nda tanıtacak.

Haberin Devamı

İstanbul modaya doyacak

The Core İstanbul’da karnaval havası

Bugüne dek yerli ve yabancı satın alma sorumlularını marka ve tasarımcılarla buluşturarak Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un ticari ayağını oluşturan The Core, bu sezon fuar havasından çıkıp karnaval teması altında daha renkli ve hareketli bir alana dönüşecek. 20-21 Mart tarihleri arasında Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşecek olan etkinlikte; sürdürülebilir moda, moda döngüsü, yeni medya ve moda, moda fotoğrafçılığı gibi başlıklar altında atölye çalışmaları ve paneller de düzenlenecek. Böylece modaya ilgi duyan kişiler ve öğrenciler, profesyoneller ile bire bir iletişime geçip sektörle ilgili bilgi edinebilecek. The Core ile ilgili bir diğer yenilik de, alanda uluslararası platformlarda dikkat çeken Fonfique, Misela gibi Türk tasarımcı markalarının sınırlı sayıda üretilen koleksiyonlarının yer alacağı bir pop-up mağaza açılacak olması.

Haberin Devamı

Londra’nın ardından İstanbul’da

2019 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını Londra Moda Haftası’nda tanıtan ve oldukça ilgi gören Deniz ve Begüm Berdan, MBFWI vesilesiyle markalarının kurulduğu yer olan İstanbul’a geliyor.

Erkek modası atakta

Hem Emre Erdemoğlu, Giray Sepin, Gökhan Yavaş, Selen Akyüz gibi tasarımcıların koleksiyonları hem de Kiğılı, Damat, Hemington gibi markalarının defileleriyle, erkek modasına dair yenilikler sunulacak.

İstanbul modaya doyacak

Kabuk değiştiren koleksiyon

Markasını 2000 yılında yalnızca beyaz gömlekler tasarlayarak kuran Mehtap Elaidi, zamanla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Uzun süre boyunca Moda Tasarımcıları Derneği’nin başkanlığını da yapan tasarımcı, Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonunun ana temasını “yenilenme, kabuk değiştirme” olarak belirlemiş. Markanın 19 yıllık geçmişindeki birbirini kovalayan “müdanasız” Mehtap Elaidi kadınlarına ithaf edilen koleksiyonda volümlü omuz detayları, iddialı kumaşlar ve drape detaylı ceketler dikkat çekiyor.