Cumartesi Lady Di’nin zamansız stili

Lady Di’nin zamansız stili

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyası, önümüzdeki aylarda açılacak olan Lady Diana sergisini konuşuyor. Galler Prensesi’nin stiline ışık tutacak sergi vesilesiyle, onun stilini ölümsüz hale getiren kuralları hatırlıyoruz

Lady Di’nin zamansız stili

Bir kadın düşünün; ne sinema oyuncusu ne model ne de pop yıldızı...

Haberin Devamı

Ama ölümünün ardından

20 yıl geçmiş olmasına rağmen, stiliyle dünyanın dört bir yanındaki kadınlara ilham vermeye devam ediyor:

Lady Di’nin zamansız stili

Lady Di. Diana’nın 15 yıl boyunca yaşadığı Kensington Sarayı, şubat ayında açılacak bir sergiyle bu çok
özel kadının stilini, gardırobundan seçilen 26 parçayla mercek altına alacak ve “Princess Diana: Her Fashion Story /

Prenses Diana: Onun Moda Hikayesi” adlı sergi vesilesiyle bu ölümsüz stil yeniden moda dünyasının gündemine yerleşecek. Peki Diana’nın stilini böylesine ikonik kılan nedir? Ondan alınacak üç önemli dersle hatırlayalım.

Kurallara uyarken sıkıcı olmayın: “Beynim değil, kalbim tarafından yönetiliyorum” diyen güzel prenses, bu anlayışını giyimine de yansıttı ve gardırobu diplomatik kurallar çerçevesinde şekilleniyor olsa da hiçbir zaman sıkıcı olmadı. Örneğin 1986 yılındaki Japonya ziyareti sırasında, Japonlara jest yapmak için onların geleneksel kıyafetlerine bürünmek yerine, oyunu kendi kurallarına göre oynadı ve ülkenin “doğan güneş”i temsil eden kırmızı daireli bayrağına gönderme yapan puanlı bir elbise giymeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Etiketlere değil, ayrıntılara önem verin: Stil ikonu olarak tanımlanan pek çok kadının aksine, Diana’nın giyim anlayışını tek bir tarzla ya da belli başlı parçalarla özetlemek mümkün değil. Halkın gözü önünde geçirdiği yıllar boyunca romantik çiçekli elbiseler giyen kadın da o oldu, blazer ceketleri maskülen gömleklerle tamamlayan da... Onun stilini özgün hale getiren büyük parçalar değil, ayrıntılardı ve kendini belli başlı etiketlere teslim etmek yerine etiketleri kendi zevkleri doğrultusunda yorumlamakta ustaydı. Belki de bu yüzden tüm kadınlar onda kendilerini özdeşleştirebilecekleri bir şeyler buldular. Şimdilerde gelini Kate Middleton tarafından sık sık taklit ediliyor olmasının sebebi tam da bu olabilir mi?

Lady Di’nin zamansız stili

Kendinize yakışan renkleri bulun: Kensington Sarayı bahçeleri bu sergi şerefine Diana’nın favori çiçekleri olan laleler, İngiliz gülleri ve nergislerle yeniden düzenleniyor. Elbette her biri, sergilenecek rengarenk elbiselerle uyumlu olacak. Zira Galler Prensesi, klasik siyah elbiselerin değerini çok iyi bilse de renklerden de hiçbir zaman vazgeçmedi. Özellikle de gözlerini ortaya daha iyi çıkaran mavilerden ve sarı saçlarına çok yakışan kırmızılardan, pembelerden...

Haberin Devamı

Alış-veriş

Güzel prensesin siyah elbiseler içindeki kusursuz görüntülerini kim unutabilir? Alexa Chung’ın Marks & Spencer arşivlerini yeniden yorumlayarak tasarladığı koleksiyondaki siyah kadife elbise, klasik İngiliz şıklığının modern bir yorumu. 399.95 TL.

Lady Di’nin takı gardırobunda incilerin özel bir yeri vardı. Ariş Pırlanta’nın inci koleksiyonundaki küpeler onun seçimlerini hatırlatacak kadar zarif. 4.490 TL.

1.78 metre boyundaki Diana genelde alçak topuklu ayakkabılar giymeyi tercih ediyordu. Onun ayak izlerini takip etmek için, siz de aynı anda hem rahat hem de zarif olabilen bu modelleri tercih edebilirsiniz. Divarese’de 989 TL.

Lady Di’nin zamansız stili