Cumartesi Light yiyecek lezzeti

Light yiyecek lezzeti

12.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Osmanlı mönüsü

Light yiyecek lezzeti


     Kahve ile iyi gidecek tatlı ve tuzlu ürünleri üreten Starbucks Coffee müşterilerine light yiyecek seçenekleri de sunuyor. Yapay tatlandırıcı kullanılmayan light yiyeceklerin tümü kalori değeri düşük kahverengi şeker, meyve suyu veya bol kuru üzümle hazırlanıyor. Markanın light seçenekleri arasında tavuklu-mantarlı tart, jambonlu sandviç, kepekli domatesli puf gibi lezzetler bulunuyor.
     
     Türkiye’de 40’tan fazla havayolu şirketine hizmet veren Gate Gourmet USAŞ’ın hazırladığı Osmanlı usulü mönü, kavun-karpuz ve peynirden oluşuyor. Havalimanlarındaki kafe ve restoranlarda sunulacak bu hafif mönü yaz mevsimi boyunca 2 milyon 500 bin lira fiyatla satılacak.
     
     Bülent Ortaçgil beş yıl aradan sonra "Gece Yalanları" isimli yeni şarkılardan oluşan albümünü çıkardı. Ada Müzik’ten çıkan albümde Ortaçgil’e Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Cem Aksel ve Baki Duyarlar eşlik ediyor. 10 şarkının yer aldığı "Kırmızı" adlı beşinci albümünü çıkaran Sibel Tüzün de müzik marketlerdeki yerini aldı. Düzenlemelerini Tansel Doğanay’ın yaptığı albümün tüm söz ve müzikleri Sibel Tüzün’e ait.
     
     Dünyadaki önemli tango organizasyonlarından biri olan Buenos Aires CITA Festivali’nin baş organizatörü Fabian Salas, Türk dans meraklıları için İstanbul’da bir gösteri yapacak. Bugün saat 21.00-02.00 saatleri arasında "TangoTürk"ün Armada Hotel’de düzenlediği Milongo gecesinde dans edecek Salas’ın partneri Carolina del Rivero olacak. Tel: (0212) 638 13 70
     
     Kızıl Nehirler", "Taş Meclisi" ve "Leyleklerin Uçusu" adlı kitapların yazarı Jean-Christophe Grangé’in yeni kitabı "Kurtlar İmparatorluğu" Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Kitapta Paris’in karanlık sokaklarında başlayıp Nemrut Dağı’nın zirvesine uzanan bir gerilim hikayesi anlatılıyor. "Kurtlar İmparatorluğu" Türklerin ve İstanbul’un adının bol bol geçtiği bir kitap.