Cumartesi Lokmaya yenilikçi yorum

Lokmaya yenilikçi yorum

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hepimizin bildiği geleneksel lokma tatlısının dönüşü muhteşem oldu: Kızarmış hamurlara şerbet dökmek yerine içine özel krema ya da çikolata fışkırtılıyor, üzerine erimiş Belçika çikolatası dökülüyor. İsteğe göre, fındık ya da Oreo parçacıkları serpiştiriliyor ya da dondurmayla servis ediliyor.

Lokmaya yenilikçi yorum

Kadıköy’de iki ay önce kapılarını açan Lokmata, yağmur çamur demeden geç saatlere dek önünden eksik olmayan uzun kuyruklarıyla “havalı” semtimize hava katacağının habercisiydi. İki genç girişimci Mücahid Kaan Damgacı ve Atahan Yersel’in ilkini yedi ay önce Akaretler’de açtığı Lokmata’nın ikinci şubesi bu. Dükkan oldukça küçük, dışarıda da yalnızca birkaç masa var. Karton kutularda sıcak servis edilen lokmatalar, uzun uzadıya oturmaya gerek kalmadan, hatta ayakta hızla tüketilmeye müsait. Bir porsiyonda yer alan 8 lokmatayı, isteğe göre farklı dolgu ve soslarla sipariş vermek de mümkün.

Haberin Devamı

“Churros”tan ilhamla

Lokmata’nın kurucularından Mücahid Kaan Damgacı, aileden esnaflığa aşina ve işletme mezunu bir genç. Ortağı Atahan Yersel ise halihazırda çikolata sektöründe iş yapan bir girişimci. Lokmata fikrini, tulumbanın şerbetsiz haline çikolata sosunun eklendiği, İspanyollların “churros” tatlısından ilham alarak geliştirmişler. Dolgu olarak kullanılan krema ve çikolata, özel olarak kendi üretimleri. İsteğe göre servis edilen dondurma ise Erzurum’dan geliyor ki şimdiden müdavimleri olmuş.

Kadıköy şubesinin başında da kurucu ortakların yakın arkadaşı, yine genç bir isim var: Aslıhan Akmaz. Z kuşağının gerçek bir temsilcisi olarak bugünün dünyasında bir fikir ve ürün geliştirdikten sonra bunu kendi şartlarınızda rahatlıkla sunabileceğinizi anlatıyor. Lokmata da anlattıklarının ispatı gibi: Üçüncü şubenin hazırlıkları sürerken hedefleri, 2020’de 50 şubeye ulaşmak.