Cumartesi Meraklısına çeşit çeşit waffle

Meraklısına çeşit çeşit waffle

11.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’da, Brooklyn’de küçük bir waffle’cı olarak yola çıkan, çok tutunca iki ay önce İstanbul’a da gelen Wolf Junior, waffle tutkunlarına geniş bir yelpaze sunuyor

Meraklısına çeşit çeşit  waffle

Tepebaşı’ndaki Pera Palace otelini birkaç bina geçtikten sonra hemen sağ köşede Wolf Junior Waffle. Kimileri “Amerika’daki Wolf Waffle’la bu mekanın bir alakası var mı acaba?” diye sorabilir; haklılar. Burası Brooklyn’den sonra ikinci şubeleri ve tamamen Amerikan kahvaltı ve pancake kültürünü sunmak için açılmış. Sahipleri Amerikalı aşçı Daniel Richardson ile mimar Arman Şen. Amerika’da hobi olsun diye açtıkları waffle dükkanı büyük talep görünce, Richardson menüsüne cacıklı waffle, tahin-pekmezli, acılı-ballı soslu, çıtır tavuklu waffle gibi değişik tatlar katarak işi ilerletmiş ve bu tatları Türkiye’ye de taşımışlar. Yaklaşık iki ay önce açılan Wolf Junior’ı Şen ve Richardson anlattı.

Her damak tadına uygun seçenekler sunuluyor
Wolf Junior’a girer girmez sizi zeminden tavana kadar uzanan tel örgüler, küçük kafesler, tellerin üzerine konuşlanmış kuş figürleri, nişler içine konmuş balkabakları ve tavandan sarkıtılmış içi ampul dolu bir sürü kavanoz karşılıyor. Birkaç ay sonra şef Richardson’ın waffle meraklılarına günübirlik atölye çalışmaları da düzenleyeceği büyük mutfak, iki katlı mekanın hemen alt katında. Restoran olarak kullanılan giriş katındaysa küçük bir bar, minik koltuklar, tahta masalar, kırmızı sandalyelerle tam ortada kalabalık gruplar için ayrılmış büyükçe bir masa var. Dekorasyondaki her şeyde mimar olan Arman Şen’in imzası var.
Wolf Junior’ın başlıca kozu birbirinden farklı malzemelerin karışımı ve özel tariflerle hazırlanan waffle’lar. Menülerinde her damak tadına uygun tatlar bulunuyor, domuz eti yemeyi sevenler için de ekstra çeşitler sunuluyor. Hamburger şeklinde hazırlanan köfteli waffle burgerlerden acılı-ballı çıtır tavuğa, özel sebzeli tereyağı ile sunulan waffle’a, narlı, cacıklı waffle’dan makarnalı, üzeri waffle kıtırlarıyla dolu, içinde parmesan, gravyer ve keçi peyniri ile fırında pişirilen Mac and cheese’e kadar pek çok waffle çeşidini burada bulabilirsiniz. Tatlı sevenler içinse alıştığımız meyve parçalı, haşhaşlı, çikolatalı waffle’ların dışında böğürtlen, pekmez, krema ve waffle kıtırlarıyla kup halinde hazırlanan seçenekler bulunuyor. Fazla kalorili bir şey tüketmek istemeyen ya da daha sağlıklı bir waffle yemek isteyenler kepekli, normal, buğday, beyaz ya da mısır unu tercih edip kendi hamurlarına karar verebiliyor. Hangi çeşit waffle sipariş ederseniz edin hepsi orta kalınlıkta, çok hafif bir hamurla sunuluyor. Türkiye’de pek çok yerde gördüğümüz yoğun hamurlar burada yok. Bunun sırrı ise Brooklyn’deki şubelerinden getirdikleri özel waffle makineleri. Pancake gibi süngerimsi waffle hamuru, üzerinde veya yanında servis edilen tüm malzemelerin de tadını alabilmenizi sağlıyor.
Açılalı iki ay olmasına rağmen mekanın şimdiden müdavimleri var. 20-35 yaş arası müşterilerin daha çok geldiğini söyleyen Arman Şen, “Müşteriler özellikle üç peynir ve waffle hamuru, waffle kıtırları kullanarak hazırladığımız mac and cheese’i çok tercih ediyor. Ayrıca henüz çok yeni olmamıza rağmen aldığımız tepkiler çok olumlu” diyor.

“Waffle sucuk ve menemenle birleşebilir”
Önümüzdeki günlerde Wolf Junior’da herkese hitap edecek konsept partiler düzenlenecek. Belirli saatlerden sonra mekanın ışıklarından müziğine kadar her şey lounge havasına bürünecek ve canlı DJ performansları da olacak. Amerikan kültürüne uygun tatlar sunmaya özen gösteren mekanda hafta sonları Türk kahvaltısı ve brunch’lar da var. Türk kahvaltısı deyince, yiyip çok beğendiği sucuğa ve menemene aklı kayan Richardson “Bu tatları neden waffle’la birleştirmeyelim; bence çok güzel şeyler çıkabilir. Deneyeceğim” diye vurguluyor. Pek çok çeşit meşrubat ve kahvenin yer aldığı mekanda alkollü içecekler de sunuluyor.

Haberin Devamı

Özel bir tarif

Şef Daniel Richardson, evde kendi waffle’ını hazırlamak isteyenlere mac and cheese tarifi verdi: En sevdiğiniz makarnayı
al dente kıvamında pişirin. Peynir sosu için ayrı bir kapta gravyer, parmesan ve keçi peynirini süt ve çok az unla eritin. Hazırladığınız sosu haşladığınız makarnaya
ekleyip güzelce karıştırın ve
160 derecelik fırına verip 10 dakika pişirin. Diğer yandan iki waffle hamuru hazırlayıp birini makarnanın altına diğerini ise ufalayıp üzerine serpiştirin ve birkaç dakika daha fırına verin. Üzeri hafif kızarınca çıkartın.
Ev usulü mac and cheese waffle’ınız hazır.