Cumartesi Oğlumun seyahat bavulu

Oğlumun seyahat bavulu

07.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oğlumla bu yaz bol bol seyahate çıkmayı planlıyoruz. Tatil bavulumuzun olmazsa olmazlarını unutmayalım diye bir liste yaptım. Faydalı olduğuna inandığım için sizinle de paylaşmak istiyorum

Oğlumun seyahat bavulu

Yaz geldi, geçtiğimiz hafta itibariyle biz de oğlumla tatil sezonunu açtık ve dört günlüğüne Antalya’ya gittik. Siz bu satırları okurken de ben oğlumla Alaçatı’da Uluslararası Kaybolan Lezzetler Festivali’nde olacağım. Bu yazıyı hazırlarken bir yandan da bavul yapmaya çalışıyorum. Oğlumla seyahat ettikçe bazı ürünleri, eşyaları ya da kıyafetleri tatil süresince hiç kullanmadan geri getirdiğimizi, bazılarını sürekli kullandığımızı ve bazı şeyleri de neden yanımıza almadık diye hayıflandığımı fark ettim. Bu yaz da çok gezmeyi planladığımızdan severek kullandığımız ve tatil bavulumuzun olmazsa olmazı eşyaları yanımıza almayı unutmayalım diye bir listesini yaptım.

Müzikli yolculuklar daha eğlenceli
Çocuklar daha arabaya ya da uçağa biner binmez ilk sordukları soru
“Geldik mi?” ya da “Daha ne kadar var?” oluyor. Onların yol boyunca keyifli vakit geçirmesi bizim de yolculuğumuzu rahat bir şekilde yapabilmemizi sağlıyor. Biz arabanın ya da uçağın ön koltuğuna asılan ve masa olarak da kullanılan portatif çantaları yanımızda taşıyoruz. Imaginarium’da bulabileceğiniz bu çantaları masa olarak açtığımda oğlum üzerinde kitap okuyor, oyuncaklarıyla oynuyor ya da resim yapıyor.
Bunun dışında oğlumla araba ile yaptığımız yolculuklarda canı sıkılmasın diye birlikte müzik dinliyoruz. 1990’da bebekler için müzik yapmaya başlayan Hollandalı besteci Raimond Lap’ın CD’leri favorilerimizden. Klasik müziği esas alarak ve modernleştirerek kendine özgü bir tarz yaratan iki altın ve iki platin plak ödüllü Lap’in müziği bebeklerin hassas kulaklarına uygun olarak hazırlanmış. Tekrarlayan melodiler sayesinde bebeklerde müzik hafızası oluşmasını da sağlıyor.

Batmayan mayolar
Özel batmaz süngerleri ile çocukların deniz ya da havuzda rahatça su üzerinde kalmasına imkan veren batmayan mayoların özelliği çabuk kuruyan likra kumaştan üretilmiş olmalarının dışında, çocukları UV ışınlarından da yüzde 90 koruması. Parlak renklerde olması çocukların rahatça fark edilmesini sağlıyor. İnternette archykids.com.tr adresinde bulabileceğiniz bu mayolar çocukları süngerleri sayesinde suda kaldırdığı için yüzmeyi daha kolay öğrenmelerine destek oluyor. Çocuklar yüzmeyi öğrendikçe mayoyu çevreleyen süngerleri de tek tek çıkarabiliyorsunuz.

Güneş koruması şart
Minikleri güneşten korumak için şapka ve UV filtreli mayo yeterli olmuyor. Mutlaka güneş kremi de kullanmak gerek. Oğlum çok açık
ten rengine sahip olduğu için doktorumuzun da önerisiyle yüksek koruma faktörlü güneş kremlerini tercih ediyoruz. Ancak sık sık suya girdiği ya da kumda oynarken üstünü ıslattığı için gün içerisinde birkaç saat arayla tekrar sürmemiz gerekiyor. Eczanelerde ve bebek ürünleri satan mağazalarda bulabileceğiniz Mustela, TruKid ve Daylong güneş kremleri en çok kullandıklarımızdan.

Seyahat tipi steril ürünleri bavulda az yer kaplıyor
Bebekle seyahat eden annelerin en büyük endişelerinden biri biberon ve emziklerin temizliği oluyor. Ev tipi steril aletlerini seyahatte giderken yanımızda taşıyamayacağımıza göre bize seyahat
tipi steril aleti bulmak görevi düşüyor. Bebekkralligi.com.tr sitesindeki Milton seyahat tipi steril ürünleri soğuk su ya da mikrodalga ile kolayca kullanılıyor
ve bavulda az yer kaplıyor.

Haberin Devamı

Bavulumuzda başka neler var?
l Doktorumuzun önerdiği böcek sokması, ufak yaralanmalar için ilaçlar ve derecemiz
l İnce bir battaniye ve hırka
l Araba seyahatleri için güneşlik
l Oyuncak, kitap, defter ve boya kalemleri
l Yedek ayakkabı ve sandalet
l Çocuk çatal, kaşık ve bıçağı ile çocuklar için tabak
l Islak mendil, bebek bezi ve nemlendirici
l Biberon, suluk ve emzik

Tatil okuması
1000 Çıkartmalı Tatil Kitabım (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Stella Baggott): Sörf yapalım, balonla seyahat, parkta piknik, suda oynayalım, bahçede gibi farklı temalı sayfalarına kitabın içinde bulunan 1000 tane çıkartmayı yapıştırarak kendi resmini kendi tasarlayacak çocuklar bu kitapla uzun saatler geçirebilirler.