Cumartesi Plajda şık olmanın altın kuralları

Plajda şık olmanın altın kuralları

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte plaj alışverişi de yeniden gündemimize geldi. Ancak deniz kenarında şık olmak demek yalnızca doğru mayo ve bikiniyi seçmek anlamına gelmiyor. İşte stilinizi tamamlayacak diğer önemli parçalar.

Plajda şık olmanın altın kuralları

Deniz kenarındayken giyinmek her ne kadar kolay gibi görünse ve az parça gerektirse de, aslında günlük hayattaki giyinme pratiğimize pek benzemediğinden çoğu kişi için zorlayıcı olabiliyor. Tunik, pareo, plaj elbisesi, kimono gibi seçenekler arasından seçim yaparken önce vücut tipinizi, sonra mayo ve bikinilerinizin stilini sonra da gideceğiniz rotanın atmosferini göz önünde bulundurmalısınız. En önemli nokta ise deniz kenarında ancak derli toplu ve doğal görünerek şık olabileceğiniz. Sezon trendlerinin başında hem plajda hem de akşam saatlerinde giyilebilecek romantik elbiseler; yani çiçek desenleri, danteller ve kroşeler var. Attico, Zimmerman ve Jacquemus gibi yeni nesil markaların gömlek elbiseleri, tekne tatili yapacak olanlar için Isabel Marant’nın sportif rüzgarlıkları ve elbette kimonolar da yazın gözdelerinden. Ancak mayolar ve bikiniler renkleri, desenleriyle ne kadar iddialıysa plaj kıyafetlerinin geri kalanına da bir o kadar rahatlık ve sadelik hakim.

Haberin Devamı

Plajda şık olmanın altın kuralları
Zamansız ikonlardan siz de ilham alın

Kimi St. Tropez’yi kimi Cannes’ı kimi Capri’yi severdi… Biri seksapelin kitabını yazdı, biri bikiniyle bile zarafetten ödün vermedi, diğeri rengarenk giyinerek de sade olunabileceğini gösterdi. Brigitte Bardot, Grace Kelly, Jackie Kennedy… ‘50’li, ‘60’lı yılların ve aslında günümüzün de en önemli stil ikonları olan bu isimler yalnızca giydikleriyle değil saçları, plaj makyajları ve tavırlarıyla da tatilde nasıl daha iyi görünebileceğiniz konusunda kusursuz birer rehber. Deniz kenarında ‘derli toplu’ görünmek için yola çıkmadan önce biraz internet arşivi karıştırmaya ne dersiniz?

Plajda şık olmanın altın kuralları

Plajda şık olmanın altın kuralları

Plajda şık olmanın altın kuralları

Alışveriş

Hammam34’ün yüzde 100 pamukla üretilen kimonoları plajda sizi bir bornoz yumuşaklığıyla saracak. Kimonoyu souqdukkan.com adresinden online alabilirsiniz, fiyatı 530 lira.

Haberin Devamı

Plajda şık olmanın altın kuralları

Tohum Design’ın deniz kabuklu takılarından zarif bir seçenek. 185 dolar.

Plajda şık olmanın altın kuralları

Doğal materyaller sandaletleri de daha yalın gösteriyor. Nomadic Republic’teki bu model 279.90 lira.

Plajda şık olmanın altın kuralları

Renkli camlı güneşgözlükleri geri dönüyor. Super Retro Future’un Iggy modeli bin 380 lira.

Plajda şık olmanın altın kuralları

Stil ipuçları

DOĞANIN ortasında doğallıktan ödün vermeyin. Plastik aksesuarlar, topuklu ayakkabılar, sentetik kumaşlar ve üst üste kullanılan canlı renkler plajda şık bir görünümü engelleyen hataların başında geliyor. Keten elbiseler, hasır çantalar, deniz kabuklu, incili ya da ahşap boncuklu takılar ise dostlarınız!

Tatile gittiğiniz bölgenin yerelliğinden ilham alan parçalarla stilinizi güçlü hale getirebilirsiniz. Örneğin Bodrum sandaletleri, Alaçatı pazarının peştamalleri, Kaş’taki tezgahların el yapımı takıları alışveriş listenize eklenebilir.

Boyunuz uzun değilse uzun kimonolardan, beliniz ince değilse pareolardan uzak durun. Dizin hemen altında biten tunikler ise hemen hemen her vücut tipine yakışır.