Cumartesi Raflarda yeni makarnalar var

Raflarda yeni makarnalar var

20.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Selva, Türk Mutfak Vakfı ile ortaklaşa çalışarak yeni makarna çeşitleri hazırladı. Marka 40 çeşit makarnayı pişirme önerisine göre sınıflandırılıyor: Çorba Sefası, Salata Keyfi ve Ziyafet Sofrası.

Raflarda yeni makarnalar var

Bizim Mutfak, ürün çeşitleri arasına makarnayı da ekledi. Kelebek, fiyonk, ince uzun, burgu, spagetti, arpa ve tel şehriye olmak üzere yedi türe ayrılan makarnalar market raflarındaki yerlerini aldı.


Erken hasat zeytinyağları
Ayvalık erken hasat zeytinyağlarının ilk 1000 şişesi yine Beymen’lerde satışta. Ekim ayının ilk haftasından kasım ayının ilk haftasına kadar olan dönemde tam olgunlaşmamış zeytinlerden üretilen bu yağlar yoğun zeytin aromasına sahip.


Volkanik taşlar üzerinde pişiriliyor
Mantar sezonunun açılması ile birlikte restoranlar mönülerine mantar yemeklerini ekliyor. Banyan Restaurant ay boyunca başaşçı Cem Erol tarafından yaban, gürgen, telli, Kanlıca, kurtkulağı ve fındık gibi mantarlarla hazırlanan yemekler sunuyor.
Mantar Yemekleri Festivali’nin mönüsünde Asya mangalında sunulan kurtkulağı mantar satay, tempura gürgen mantarı, telli mantarı çorbası, Kanlıca ve Karacaoğlan mantarları ile hazırlanan filet mignon ve üç mantarlı risotto var. Ayrıca mantarları masada volkanik taşlar üzerinde pişirip özel Banyan sosları ile tatmak da mümkün.
Farklı ülkelere ait mantarları denemek istiyorsanız Porçini, Shitake veya Portabella iyi birer seçenek olabilir. Mantar mönüsünden seçim yapanlara bir kadeh DLC şarap ısmarladıklarında ikinci kadeh ikram ediliyor.

Meşe aromalı beyaz trüf
Teşvikiye’deki Mania Gurme, dünyadaki en pahalı yiyecek maddelerinden biri olarak bilinen beyaz trüflerle Trüf Günleri düzenleniyor. İtalya Piemonte bölgesinden gelen beyaz trüfler bölge toprağının karakteristiğini ve kökünde yetiştiği meşenin aromalarını taşıyor. Mania Gurme, Piemonte’de “alıştığı servis şekli” ile hazırlıyor: Çift göz yumurta üzerinde ya da tereyağı ile hazırlanan makarna eşliğinde. Yemeklerin yanında isterseniz yine aynı topraklardan gelen Sovrana, Barbera d’Alba ve Barbera d’Asti şaraplarını deneyebilirsiniz.
Trüfler 31 Aralık’a kadar servis edilecek.