Cumartesi Ramazan sofraları

Ramazan sofraları

06.09.2008 - 01:16 | Son Güncellenme:

Four Seasons Hotel Bosphorus Boğaz’da fasıl eşliğinde iftar etmek isteyenlerin tercihi. Bosphorus Balo Salonu’nda açık büfede iftariyeliklerden ızgara, gözleme ve tatlı çeşitlerine kadar pek çok seçenek sizi bekliyor.

Ramazan sofraları

Boğaz’da ya da minareler arasında
Kişi başı 110 YTL. Four Seasons Hotel Sultanahmet ise minareler arasında orucunu bozmak isteyenlere göre. Kişi başı 95 YTL olan bu iftar yemeğinde de fasıl da var.

Haberin Devamı

Tarihi mekanda iftar
Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Marmara’ya nazır fasıl eşliğinde bir iftar varsa aklınızda, soluğu Armada Otel’de almalısınız. Ahırkapı Lokantası’nda iftar kişi başı 35 YTL. Armada Teras’ta ise 48 YTL.

Pide kuyruğunda beklemeyinUNO özel ramazan pidesi üretti. Pide kuyruğunda beklemeden pidesini iftar zamanı sıcak sıcak sofraya getirmek isteyenler için hazırlanan bu ürün, derin dondurucudan çıkarılıp üç dakika içinde pişirilerek hazır oluyor.

Geçmişi özleyenler
Eğer “Nerede o eski ramazanlar!” diyenlerdenseniz Asitane Restaurant’a gitmenizde yarar var. Çünkü o özlediğiniz iftar sofraları yeniden kurluyor. Asitane’de iftar kişi başı 50 YTL’den başlıyor.

Güllaç yenilendi
Özsüt’ün güllaçları bu ramazan yenilendi. Klasik güllaçtan sıkılanlar Özsüt’ün damlasakızı ve tarçınlı versiyonunu tadabilir. Porsiyonu 4,25 YTL.

Haberin Devamı

Sultan sofrası kuruluyor
Çırağan Palace Kempinski bu yıl fasıl eşliğinde sultan sofraları hazırlıyor. Klasik Türk ve Osmanlı yemekleri sunan Tuğra Restaurant’tın mönüsünde hurmalardan levrek buğulamaya kadar pek çok seçenek var. Kişi başı 165 YTL+KDV. Laledan Restaurant’taki açık büfe iftar ise 150 YTL + KDV.

Hem ziyafet hem fasıl İftarda “gözü dönenlerdenseniz” Mövenpick Hotel size göre. İftariyelikler, çorbalar, baklava, börek, zeytinyağlılar, saray usulü pastırmalı tavuk rulosu, güllaca sarılmış iç pilavlı kuzu tandır, keşkek, güllaç mönüden sadece birkaç örnek. Buna ek olarak bir de sizi fasıl bekliyor. Kişi başı 95 YTL.

Uygun fiyata Ramazan kolileri
Migros bu ramazan iki farklı koli sunuyor. Un, pirinç, çay, ayçiçek yağı, çorba, makarna, salça gibi ürünlerin bulunduğu “Ramazan Bereketi” kolisinin fiyatı 14.90 YTL. 21 çeşit ürün içeren “Ramazan Ziyafeti” paketi ise 39.90 YTL. Koliler Tansaş ve Şok’ta da satışa sunuluyor.