Cumartesi Ramazan sofraları

Ramazan sofraları

20.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Motta’da tatlı bayramı... Swiss Gourmet’den bayram şekerleri... Boğaz’da hurma kebabı... Ramazana özel pizzalar

Ramazan sofraları

Motta’da tatlı bayramı
Motta’da çikolatalı olanların yanı sıra kuru meyve drajeler de var. Ayrıca fıstıklı, cevizli, sütlü ev baklavaları ile diğer tatlı seçenekleri şekerpare, dürüm, şöbiyet, ekmek kadayıfı ve tulumba tatlıları da bayram etmenizi sağlayabilir. Tatlılar günlük üretiliyor. 

Swiss Gourmet’den bayram şekerleri
Ev yapımı taze hamur işleri, pastaları, çikolataları ile zengin peynir çeşitlerine sahip Swiss Gourmet’ye bayram alışverişi için uğrayabalirsiniz. Sade ve likörlü truffle’lar; vişneli, kestaneli, hindistancevizli, kahveli, karamelli, badem ezmeli, cevizli, sütlü çikolatalar; limonlu, mangolu ve böğürtlenli renkli çikolatalar ile şekerler bu bayram sizi bekliyor.

Boğaz’da hurma kebabı
Ortaköy’de Boğaz’a karşı otantik iftar yemekleri yemek isteyenlerin adresi Radisson SAS Bosphorus Hotel’deki Starboard Restaurant. Burada özellikle de ramazanın eski geleneği olan hurma kebabını tadabilirsiniz. Kurutulmuş bahçe domateslerinden ve organik taş kırma zeytinyağından yapılan hurma kebabı, organik kuru incir ve Medine hurmasıyla tatlandırılıyor.

Ayın tatlısı “fırın sütlaç”
Özsüt, ağır tatlılardan hoşlanmayanlara fırın sütlacını sunuyor. Özsüt’te “ayın tatlısı” olan fırın sütlaç 4 YTL’den satışa sunuluyor. Paket servisle evinize de sipariş verebilirsiniz. 



Ramazan sofraları

Mutluluk veren tariflerin sitesiRamazanda “mutluluk veren tarifler” peşindeyseniz www.mutlutarifler.com sitesine göz atmanızda yarar var. Tatlılardan tuzlulara, çorbalardan salatalara hafif ve doyurucu birçok tarifin görsel malzemelerle sunulduğu sitede yemeklerin nasıl yapıldığına dair de fotoğraflar var. 



Ramazan sofraları

Ramazana özel pizzalar
Pizza Pizza’nın ramazana özel dört kişilik mönüsünde yer alan Special Pizza’nın (yukarıda) yanında, altı tavuk parçası, iki porsiyon patates ve 1 litre Coca-Cola da var. Mönünün fiyatı 19,90 YTL.
Domino’s Pizza’nın da ramazan ayına özel fırsatları var. Domino’s Pizza şubelerinde bir adet orta boy karışık pizza ramazan boyunca 7,90 YTL’den satılıyor. Bu “Gel-Al servisi” 30 Eylül’e kadar geçerli.


İftarda rezene, sahurda mate
Doğadan ramazan ayını sağlıklı ve formda geçirmek isteyenler için bitki, meyve ve form çaylarıyla çeşitli öneriler sunuyor. İftar sonrası sindirim sistemini çalıştırmak için rezene içebilirsiniz. Tok tutucu özelliği ile mate çayı ise açlık hissinin baskılanması ve halsizlik durumlarının önlenmesine yardımcı oluyor. 

Dondurmalı sofralar
İftardan sonra hafif tatlılardan hoşlananlar için Mövenpick dondurmaları güzel bir alternatif. Mövenpick’in Akdeniz tatlıları serisinde üç Akdeniz tatlısı, orijinal tariflerine sadık kalınarak hazırlandı. Dondurmayla birleştirilmiş İtalyan klasiği tiramisuyu ya da ahududu tozuyla süslenmiş Panna Cotta’yı bayramda da konuklarınıza ikram edebilirsiniz.