Cumartesi Sezona omuz verin

Sezona omuz verin

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘80’li yılların olmazsa olmazlarından vatkalar ve karpuz kollar geri dönmeye hazır. Vücudun üst kısmını geniş göstererek güçlü bir görüntü yaratan bu detaylar, istendiğinde romantik de olabiliyor.

Sezona omuz verin

Nostaljik bir hava yakalamak isteyenler yuvarlak hatlı karpuz kolları, ‘80’lerin sivri silüetlerini sevenler vatkaları tercih ediyor. Isabel Marant, Saint Laurent gibi modaevleri bu stili beyaz ketenler ve dantellerle buluşturup yaz tatili bavullarının vazgeçilmezi haline getiriyor; Carolina Herrera, Christian Siriano ve Delpozo ise canlı renklerle daha göz alıcı hale… Evet, ‘80’li yıllarda hemen hemen her kadının gardırobunda önemli bir yere sahip olan geniş omuzlu elbise ve üstler geri döndü. Ve eskisi kadar “sivri” görünmeseler de giyenlerin vücudunu daha dikkat çekici hale getirdikleri kesin.

Haberin Devamı

Sezona omuz verin

En iyi o taşıyordu

Prenses Diana, kuşkusuz ‘80’lerin en önemli stil ikonlarından biriydi ve uzun boylu bir kadın olmasına rağmen geniş omuz modasını zarafetle taşımayı çok iyi biliyordu. Vatkalı elbise ve ceketleri stilinize adapte ederken ondan ilham alabilirsiniz. İşin sırrı, geniş üstlerle dar etek ve pantolonları kombinlemekte.

Sezona omuz verin

STİL İPUÇLARI

- Stil önerileri verirken dengeli bir görünüm yaratmanın önemini sık sık vurguluyoruz. Eğer geniş omuzlu üstlerle dar pantolon ya da etek giymek istemiyorsanız, bel oyuntunuza kemer takarak kum saati formu yaratabilir ve yine denge yakalayabilirsiniz.

- Kabarık omuz trendine giden tek yol vatkalardan geçmiyor. Omuzlarında püsküller, volanlar ve çiçek aplikeleri olan tasarımlar da bu akıma katılmak için ideal ve zarif seçenekler.

Haberin Devamı

- Minik karpuz kollu elbiseler, çizgi filmlerdeki prenses elbiselerini andırıyor. Tam da bu yüzden dikkat! Fazla sevimli görünmek istemiyorsanız aynı anda hem kabarık omuzlardan hem de puantiye, çiçek gibi çocuksu desenlerden ve canlı renklerden kaçının.

- Viktoryen dönemin kostümlerini andıran beyaz fistolu bluzlar, kabarık omuzlarla birleştiğinde nostaljik ve romantik bir hava yakalıyor. Alışveriş yaparken bu seçeneklere de göz atın.

ALIŞVERİŞ

- Korkmayın, kabarık omuzlar geri geldi diye ‘80’lerdeki iri vatkalı ceketlerden giymek zorunda kalmayacaksınız. Çünkü onlar yerlerini daha hafif vatkalara bıraktı. H&M’deki bu model 149.99 lira.

Sezona omuz verin

- Asimetrik elbiseleri sevenler de kabarık omuz trendini yakalayabilir. Örneğin Goen J’deki kırmızı elbise gibi modellere göz atabilirsiniz. 830 euro.

Sezona omuz verin

- Omuzlardaki fırfır detayları bu modaya uyum sağlamanın en zarif yolu. Sarı Mango elbise 449.99 lira.

Sezona omuz verin

- Kısa üstleri seviyorsanız, bu yaz tercihinizi çarpıcı desenlerle kabarık omuz detaylarını bir araya getiren modellerden yana kullanabilirsiniz. Zara bluz 129.95 lira.

Sezona omuz verin