Cumartesi Şimdi tatil zamanı

Şimdi tatil zamanı

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün okullar çocukların uzun zamandır beklediği yarıyıl tatiline girdi. Biz de ünlü isimlere tatil planlarını, bu tatili nasıl geçireceklerini sorduk

Şimdi tatil zamanı

“Kendi oyunumuzu yaratıyoruz”

Haberin Devamı

Sema Şimşek

- Yarıyıl tatilini çocuklardan çok bekleyen bir anne olarak en büyük heyecanımız ev çalışmasının olmaması. Bu benim için daha büyük bir heyecan oluyor açıkçası.

- Bizim tatillerimiz ikiye bölündüğünden (bir haftası babasıyla, bir haftası benimle) oğlum Rüzgar için gerçekten dolu dolu geçiyor. Anaokulundan arkadaşlarıyla buluşuyoruz, sinemaya gidiyoruz. Ev aktiviteleri yapıyoruz, genellikle de kendi oyunumuzu kendimiz yaratıyoruz.

- Parka, gösterilere de gidiyoruz. Birlikte az biraz geç yatabilme özgürlüğümüz de oluyor. Babasıyla paslaşıyoruz bu anlamda.

- Ama asıl Saros Körfezi’nde Rüzgar’ın bir ceviz bahçesi var. Babaannesi ve dedesinin de yaşadığı yer. Orada meyve toplamak, boş alanda özgürce koşuşturmak babasıyla vakit geçirmek için gerçekten çok sevdiği yer. Doğayı çok seviyor ve inanın teknoloji aklına bile gelmiyor.

“En sevdiğimiz şey uzun öğle yemekleri”

Demet Şener


- Normalde okul vakitlerinde, İrem ve Ömer’in hem okulları hem de aktiviteleri ve antrenmanları çok fazla olduğu için kısıtlı vaktimiz oluyor. O yüzden yarı yıl tatilinde daha çok birlikte rahatça vakit geçireceğimiz programlar yapmayı tercih ediyoruz.

- En sevdiğimiz şey beraber uzun öğle yemekleri yemek, dolaşmak, sinemaya gitmek, kısacası her şeyi beraber yapmak. Bu tatilde İrem tenis takımında olduğu için iki turnuvası olacak, onlara gideceğiz. İrem turnuvaya katılacak, Ömer de ablasını seyrediyor olacak. Onun dışında birlikte aktivitelere katılıp sergiye ve sinemaya gitmeyi planlıyoruz.

Haberin Devamı

“Kızımla her şeyden keyif alıyorum”

Hakan Eratik


- Yarıyıl tatili benim için eğlenceli kış tatili anıları demek. Şimdi o heyecanı yaşama sırası kızım Meryem Ada’da. Benim heyecanımsa artık ebeveyn heyecanına dönüştü. Bu deneyimi de çok sevdim.

- Yarıyıl tatillerini seviyoruz. Genelde Uludağ’a gidiyoruz ama bu sene henüz karar vermedik. Alternatif yerler bakıyorum bu sene için.

- Kızımla yaptığım her şeyden ve geçirdiğim her dakikadan keyif alıyorum. Geçen sene ilk karne hediyesini vermiştim kızıma, bu sene de aldım.

Haberin Devamı

Miniklere yarıyıl eğlencesi

Penguenle bir gün

İstanbul Akvaryum yarı yıl tatilinde çocukları, Türkiye’nin ilk soğuk iklim penguenleri, ilginç türlerde dev köpekbalıkları, vatozlar ve timsahlarla tanıştırıyor. Güney Kutbu temasında yer alan penguenlerin beslenmesini her gün 14:00-14:45 saatleri arasında izleyebilirsiniz. Yetişkin 59 TL.

21 farklı atölye

Pera Müzesi 21 farklı atölye ile çocukları sanatla buluşturuyor. Çocuklar ilgili sergileri gezdikten sonra hamur şekillendirme, kartpostal tasarımı, çini restorasyonu gibi atölyelere katılıyor. 45 TL.

Tiyatro keyfi

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, “Karlar Ülkesi” ve “Lunapark Gezegeni” adlı oyunlarıyla yarıyıl tatili boyunca Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde çocuklarla buluşuyor. Ücretsiz.

Dersimiz kum boyama

Bakırköy’deki Capacity, küçük konuklarının yarı yıl tatilini her gün yaratıcı atölyelerle renklendirecek. Keçe atölyesinden kum boyamaya 23 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında ücretsiz etkinlikler var.

Haberin Devamı

Akıntıda yüzülür

My Gym programlarında çocuklar; yoga, drama, atölye tasarım, egzersiz ve oyun saatlerinin yanı sıra Türkiye’nin ilk sonsuz havuz sistemi SwimLabs’de yüzme eğitimi fırsatına da sahip oluyor. SwimLabs havuzlarında yer alan karşı akıntı sistemi, sonsuz yüzme hissiyle çocuklara eğlenceli bir şekilde yüzmeyi kolaylaştırırken, havuzun içinde yer alan 360 derece kamera sistemiyle de bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Ücret 1 hafta 3 yarım gün 600 TL.

Küçük mucitler

KidzMondo TeknoPark’ta yarıyıl kampı başlıyor. Çocuklar 5 gün boyunca kodlama, mobil kodlama, 3D ve robot tasarım eğitimleri alıyor. Çocuklar, öğrendikleri bilişim yöntemleriyle düşündükleri icatları tasarlayıp kendileri üretiyor. Ücret 539 TL.

El emeği

BTA’nın sevilen markaları Tadında Anadolu ve Cakes&Bakes Maslak Uniq ve Capitol AVM’de çocuklar için ahşap boyama ve kurabiye yapımı atölyeleri düzenliyor. Etkinliklerde çocuklar için sürprizler var. Ücret 35 TL.

Çocuklarla oyunlu brunch

Conrad İstanbul Bosphorus’taki Manzara Restaurant’ta her pazar canlı müzik eşliğinde siz brunch yaparken çocuklarınız Gymboree etkinliklerinde eğlenceli bir gün geçirebilir. Jumbo karidesler, tuzda pişmiş deniz levrek ve fırında pişirilmiş organik tavuk gibi lezzetlerin yer aldığı brunch kişi başı 155 TL. 0-6 yaş arası minik misafirlere ücretsiz. 6-12 yaş aralığında ise yüzde 50 indirimli.