Cumartesi Süzme yoğurtla süzme tatlar

Süzme yoğurtla süzme tatlar

07.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ispanaklı ve yoğurtlu süllüm harika bir başlangıç yemeği. Hazırlaması çok kolay olan pembe sultan rengiyle bile iştah açıyor

Süzme yoğurtla süzme tatlar

BTA’nın çalışkan ve yetenekli şefi Zeki Kara’nın mutfağına davet ediyorum bu hafta sizi. Zeki Kara’yı tanıyanlar bilir, onun elinden gelmeyecek şey yoktur. Beraber çalıştığımız bir projede süzme yoğurdun kaç şekilde sunulabileceğini gösterdiğinde onu hayranlıkla izlemiştim. Gerçekten “olağanın dışında” düşünen bir şef!

Pratik ve lezzetli
Kara, “Tadında Anadolu” adında bir market ve restoran zinciriyle, Anadolu’nun binbir çeşit doğal lezzetini halkımızla buluşturan projelerin de içinde yer alıyor. “Tadında Anadolu”da Anadolu’ya özgü yemeklerden yöresel malzemelere kadar her şey var.
Kara’nın yanında kendinizi asla bir yabancı gibi hissetmezsiniz; size her zaman gülümseyerek hatırlayacağınız bir anı bırakır.
Ben de bu hafta onun vesilesiyle
size zevkle tadacağınız süzme yoğurtlu iki tarif vereceğim. İlki süllüm adı verilen ıspanaklı ve yoğurtlu harika bir başlangıç yemeği. İkincisi ise adını harika renginden alan ve üstelik çok pratik olan pembe sultan. Şimdiden afiyet olsun!

Haberin Devamı

MALZEMELER (4-6 kişilik)
l 1 kg kırmızı pancar
l 250 gr süzme yoğurt
l 4 yemek kaşığı mayonez
l 2 diş sarımsak l Tuz

Pembe sultan

Hazırlanışı
Yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuzu derince bir kapta karıştırın. Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş pancarın suyunu sıkarak yoğurtlu karışıma ekleyin
ve karıştırıp servis tabağına alın.

MALZEMELER (4-6 kişilik)
l 2 bağ ıspanak
l 1 soğan l 1 su bardağı
süzme yoğurt l 1 diş sarımsak
l 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
l 3 yemek kaşığı zeytinyağı
l Kızarmış ekmek küpleri
l Tuz, karabiber

Süllüm

Hazırlanışı
l Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı kavurun. Ispanakları ince kıyın ve tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumaya bırakın.
l Bir karıştırma kasesinde, hazırladığınız ıspanağı ve yoğurdu karıştırın. Rendelenmiş sarımsağı, kırmızı toz biberi ve tuzu ekleyin. Harmanladığınız karışımı bardaklarda, kızarmış ekmek küpleriyle servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Black Russian

Soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak, yapımı çok kolay, lezzetli bir kokteyl

MALZEMELER
l 4 cl Rusky Standart votka
l 2 cl Kahlua (kahve likörü)

Hazırlanışı
Malzemeler bardağa konulup
buzla birlikte karıştırılır.

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylin yanında benim tercihim zeytinyağlı enginar kalbi salatası olacak.