Cumartesi Vegan dostu mekanlar

Vegan dostu mekanlar

05.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Veganlar için restoran ve kafe seçenekleri maalesef kısıtlı. İstanbul’un farklı semtlerinden, vegan beslenenlerin tercih edebilecekleri; yemek, atıştırmalık ve tatlılar sunan mekanlardan birkaçı...

Vegan dostu mekanlar

Bi Nevi Deli

Haberin Devamı

Etiler’deki Bi Nevi Deli tamamen vegan mutfağa sahip. Pazar günleri kapalı olan mekanda kahvaltılık ve atıştırmalıklar, salata çeşitleri, ana yemek, tatlı ve içecek seçenekleri sunuluyor.

Vegan dostu mekanlar

İşlenmemiş ürünler kullanmaya dikkat eden mekanda mutfağın ana içeriklerini mevsim sebze ve meyveleri, tahıl ve baklagiller, badem, ceviz oluşturuyor.

Pesto, domates ve mercimek bolonez soslu üç çeşidi olan kabak makarnaları en çok beğenilenler arasında. Vegan burgerlerden özellikle Seitan (buğday gluteninden yapılan vegan şarküteri ürünü), mantar, karamelize soğan ve kaju kremi içeren Bi Nevi Philly CheeZesteak tercih ediliyor. Mekanın tatlandırıcı olarak genelde hurma ve Hindistan cevizi şekerinin kullanıldığı tatlıları da çok beğeniliyor.

Haberin Devamı

40 çeşit ana yemek oluyor

Zencefil

Taksim’deki Zencefil vegan ve vejetaryen mutfağa sahip. 9.00-23.00 arası hizmet veren mekan pazar günleri kapalı.

Burada kahvaltı tabağı, atıştırmalık seçenekler, yaklaşık 40 çeşit ana
yemek ve tatlılar var.

Menüde her gün veganların yiyebileceği en az on çeşit oluyor. Rezeneli kuru fasulye, nohutlu pırasa ve bamya gibi sebze yemekleri veriliyor. Bulgur ve mercimekle hazırlanan Halep dolma, mercimek köftesi ve bakliyatlı yaprak sarması en çok tercih edilen yemeklerden birkaçı. Tatlı olarak ise veganlar için Hindistan cevizi yağıyla hazırlanan meyveli ve çikolatalı tartlar sunuluyor.

Her gün açık?

Mahatma Cafe

Tamamen vegan mutfağı sunan Mahatma Cafe Kadıköy, Yeldeğirmeni mahallesinde her gün hizmet veriyor.

Vegan dostu mekanlar

Kahvaltı, çorba, ana yemek, falafel, börek çeşitleri ve tatlılar veriliyor. Bitkisel kremalarla hazırlanan portakal kremalı tiramisu çok beğeniliyor.

Mevsim sebzeleri kullanan mekanda Mahatma çorbası, humus, farklı baharatlarla sunulan pırasa ve kabak yemekleri, tahinli menemen gibi faklı yorumla sunulan yemekler var.

Vegan fast food sunuyor

TIght AggressIve

Kadıköy, Yeldeğirmeni mahallesindeki Tight Aggressive her gün 11.00 itibarıyla hizmet veriyor.

Menüsünü vegan fast food tarzında olarak tanımlayabileceğiniz mekanda kahvaltı, yemek ve tatlı seçenekleri veriliyor.

Haberin Devamı

Kahvaltılık olarak nohut unu, tahin gibi malzemelerle hazırlanan vegan sucuk ve sosis, vegan menemen ve vegan pancake var.

Vegan dostu mekanlar

Ana yemeklerde mantarlı fasulyeli, körili nohutlu ve mercimekli pirinçli çeşitleri olan burgerler, humuslu falafel, mantarlı falafel gibi falafel çeşitleri, nohut unu, gluten, baharat ve salça çeşitleri gibi malzemelerle hazırlanan vegan hotdog seçenekleri yer alıyor. Vegan mayonez de yapılıyor.

Tatlı olarak kakao yağı kullanılarak hazırlanan çiğ kajulu cheesecake ve güne göre değişen vegan kek çeşitleri hazırlanıyor.