Cumartesi Ya sportif ya tropik

Ya sportif ya tropik

04.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mayo ve bikini modası bu yaz iki trendin etrafında dönüyor: Sportif kesimler ve tropik desenler. Sizin seçiminiz hangisinden yana?

Ya sportif ya tropik

Haziran ayıyla birlikte “Plajda ne giyeceğim?” sorusunu da beraberinde getiren yaz tatili planları başladı. Mağazalar hemen hemen her vücut tipine ve farklı stillere hitap eden plaj koleksiyonlarıyla dolu. Ancak tüm bu seçenek bolluğunun içinde iki trend var ki plajları domine etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Hareketli olmayı sevenlere
Birincisi, ilhamını Kaliforniyalı sörfçü kızlardan alan sportif kesimler. Podyumdaki “atletik couture” rüzgarına sahillerde eşlik etmeye hazırlanan bikinilerin çoğu bant, fermuar, file gibi detaylarla hareketleniyor, mayoların çoğu ise tıpkı 90’lardaki gibi düz formlarda karşımıza çıkıyor. Yani birkaç yıl önce olduğu gibi eksantrik kesimler, mayokiniler ve aşırı iddialı dekolteler yok artık. Eğer plajda yerinde duramayanlardansanız ve gerçekten yüzmeyi seviyorsanız bu trend tam size göre. 90’larda “Sahil Güvenlik” dizisindeki haliyle etrafı kasıp kavuran Pamela Anderson’ı hatırlayın. Daha doğrusu, dümdüz bir mayoyla bile ne kadar çekici görünebildiğini...

Her yer tropikal iklim
Ananaslar, palmiyeler, büyük çiçekler, egzotik adalardan çıkıp gelmiş gibi görünen renkler... Tatil rotanız neresi olursa olsun, bahsettiğim desen ve tonları üzerinde toplayan plaj koleksiyonları sayesinde tropikal adaların enerjisini hissetmek zor değil. Hem yüzerken ve güneşlenirken hem de akşamüstü partilerinde dikkat çekici görünebilmek için idealler.

Haberin Devamı

alış-veriş

- Elina Linardaki’nin ponponlu sandaletleri son iki yıldır tüm stil ikonlarının gözdesi. Harvey Nichols’ta 695 TL.
- Ponpon neşesi plaj çantalarını da renklendiriyor elbette. Nimo with Love çanta Vakko Mare’de 650 TL.
- Üzeri yazılı hasır şapkalar, bu yaz plaj modasının bir diğer olmazsa olmazı. Eugenia Kim şapka Beymen’de 1,175 TL.
- Swatch’un renkli stili artık markanın güneş gözlüğü koleksiyonunda. Ön kısmı ve kasa kısmı değişebilen modellerle tatilde farklı kombinasyonlar oluşturabilirsiniz. The Eyes of Roger modeli 310 TL.