Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’den sonra Menbiç’te de derslerini veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’den sonra Menbiç’te de derslerini veriyoruz

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de emperyal amaçları olan ülkelerin eteğinin altına girip terör koridoru kurmaya kalkışanlara Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile gereken dersin verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de Menbiç’te derslerini veriyoruz” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’den sonra Menbiç’te de derslerini veriyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün partisinin Beşyol Meydanı’nda düzenlenen Van mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

VAN BİZİM VANLI BİZİM: Van bizim, Vanlı bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halkının kanına susamış vampirleri gezdirmeyiz. Van, bu seçimde oyunu kendisinden alıp, iradelerini İstanbul’daki bir avuç marjinalin emrine verenlerden inşallah tamamen kurtuluyor. Van Büyükşehir Belediyesi, bu terör örgütünün güdümündeki partide değil miydi? Bu belediyenin, size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu? Van depremi yaşandığında, bina yıkıntılarının altında Vanlı kardeşlerimizden önce, hatırlayın belediye kalmıştı. Ben o gece buradaydım, anında geldim. Biz hemen tüm kurumlarımızı seferber ederek adeta Van’ı yeniden ayağa kalkındırdık. Sadece depreme 16 katrilyon harcadık. Peki terör örgütünün yanaşmaları ne yaptı? Size hizmet etmek için kullanmaları gereken imkanları, paraları ne yaptı? Kandil’e gönderdi, örgüte teslim etti. Onlar kan, kin, istismar siyaseti yaptılar. 24 Haziran Van’ımız için de bir dönüm noktası olacaktır.

Haberin Devamı

BİZ YAPIM EKİBİYİZ: Deprem sonrası 25 bin 172 konut, kamu kurumu binaları, okullar, sosyal tesisler, camiler, ticaret merkezleri gibi binaları süratle tamamlayıp hizmete sunduk. PKK ne yapıyor? Yakıyor, yıkıyor. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz. Onlar yıkar biz yaparız.

YASAK OLAN TEK ŞEY TERÖR: Dilinizi her yerde serbestçe kullanıyorsunuz değil mi? Dininizin, inancınızın gereklerini serbestçe yerine getirebiliyorsunuz değil mi? Reddi inkar politikalarından eser kalmadı değil mi? Sizlerin görüşüne, fikrine, zikrine, kılık kıyafetine karışan var mı? Ne diyorlar? ‘Kılık kıyafete karışıyorlar’ İşte burada buyurun, başı açık olanı da başı örtülü olanı da var. Karışamaz kimse.. Bu ülkede hala yasak olan tek bir şey var, o da terördür. Hiç kimsenin ne pahasına olursa olsun, Türkiye’yi yeniden terör bataklığına geri döndürmesine izin vermeyeceğiz. Arkasını eli kanlı katillere dayayarak demokrasi nutku çeken, demokrat değil olsa olsa terörist yardakçısı olur. Suriye’de emperyal amaçları olan ülkelerin eteğinin altına girip kantonculuk oynayanlar, derslerini birer birer alıyor. Suriye halkına zulmederek kendilerine bir terör koridoru kurmaya kalkanlara dün Fırat Kalkanı’nda, bu yılın başında Afrin’de derslerini vermiştik. Şimdi de Menbiç’te veriyoruz.

Haberin Devamı

SADECE BİZİM DERDİMİZ: CHP’nin ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Diğerlerinin ağzından duydunuz mu? Onların terörle mücadele diye bir derdi yok. Bu sadece bizim derdimiz. Yeri geldi PKK’yı kullandılar, yeri geldi FETÖ’yü sahaya sürdüler, yeri geldi DEAŞ’ı üzerimize saldılar. Hamdolsun hepsinin üstesinden geldik. Şimdi bu güzel iklimi kalıcı kılma zamanıdır. Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. Bu ülkede hangi mütedeyyin sadece dini inancının gereklerini yerine getirdiği için dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, aynı şekilde beni ve devletimizi karşısında bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış, kime ‘öte git’ denmiş? Böyle bir durum da asla söz konusu değildir

‘İkna odalarına soktular’

“Bunlar benim başörtülü kızlarımı başlarını açıp ikna odalarına sokanlar değil miydi? CHP, bu. Peki PKK’nın desteklemiş olduğu parti, Diyarbakır’da benim o Kürt annelerimi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde hüngür hüngür ağlatanlar değil miydi? Onların yavrularını Kandil’e kaçıranlar değil miydi? Bana geldiler, Ankara’da kendilerini ağırladım, bir baba olarak acılarını bizzat, kendilerinden dinledim. Bunlar Kandil’e götürürler, biz ise annelerine babalarına teslim etmenin mücadelesini veririz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’den sonra Menbiç’te de derslerini veriyoruz

Erdoğan miting için geldiği Van Havalimanı’nda bir insansız hava aracını (İHA) imzaladı.

‘Yatırımları lüks görüyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da yaptığı konuşmada “Yazın sıcağına, kışın soğuğuna aldırmadan milletimizi bağrımıza basıyoruz. Son 4 senede Adana’ya 6 kez geldim. Bay Muharrem, Bay Kemal kaç kere gelmiş? Bizde aşk var, biz size sevdalıyız” dedi. Muhalefetin şehir hastanelerini karalamaya çalıştığını belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Lüks görüyorlar, çok görüyorlar. Yalan haberler üzerinden şehir hastanelerimizi karalamaya çalışıyorlar. 24 Haziran’da bunlara bir ders verelim. ‘Ne gerek var’ diyorlar yüksek hızlı trene. Sen öyle yatırımlar yapacaksın ki halkım bunlardan istifa etsin. Bunlar hala benim milletimi kağnı ile taşıyacaklar. Bunlar da batılı modern bir dünya yok.” Erdoğan, Kandil’de başlatılan operasyona da değinerek, “Biz terör bataklıklarını kuruttukça bunları telefonun diğer ucundaki efendileriyle beraber bir kaygı sarıyor. Bay Muharrem, Niğde’ye geliyor, sırf Pensilvanya’yı incitmemek için şehit Halisdemir’in kabrine dahi uğrayamıyor, kabri başında dua edemiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Milli seferberlik’

Erdoğan, Çukurova Bölgesi sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldiği akşam yemeğinde ise özetle şu mesajları verdi: “Bize birileri provokatif eylemler mi hazırlıyor, ekonomik harp mi ilan ediyor? Bize ekonomik harp ilan edene karşı bizim de gereğini yapmamız lazım. İşte burada seferberliğe ihtiyacımız var, bunu yapmalıyız, bunu başarmalıyız. Bunu başarmazsak yazık olur. Birtakım çevreler el ele vermiş, ısrarla Türkiye’nin başına kara bulutlar toplamaya çalışıyor. Halbuki Türk ekonomisi bu tür saldırılara karşı şerbetlidir. Bu kur filan, bunların hiçbirisi bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil. Bizim geleceğimizi biz belirleyeceğiz, biz. Onun için de diyorum ki eğer yastık altında hala dövizlerimiz varsa lütfen bu dövizlerimizi biz piyasaya sürelim. Bunları TL’ye bir defa çevirelim. Çünkü bizim ülkemizin gelirini, geleceğini biz Türk lirasıyla belirlemeliyiz. Bunun için de bu milli seferberliği yapmamız lazım.”