Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kaygılanırken siz neredeydiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kaygılanırken siz neredeydiniz?

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Sözcüsü’nün “Afrin’de kaygılıyız” açıklamasını hatırlatan Erdoğan, “Biz kaygılarımızı size ilettiğimizde neredeydiniz? ‘Terör örgütlerini birlikte temizleyelim’ dediğimizde neredeydiniz? Stratejik ortağız ama bizi aldatmaya kalktınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kaygılanırken siz neredeydiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı’nın 2 ayı bulmadan tamamlandığını ifade ederek, “Amerika’dan sözcü açıklama yapıyor; ‘Afrin’de kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimizde neredeydiniz? ‘Gelin burada bu terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz? Beraber yapalım dediğimizde bize inanmadınız. Buyurun şimdi PYD’sini de YPG’sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti, işte ortada. Bizi aldatmaya kalktınız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kaygılanırken siz neredeydiniz

Down sendorumlu çocuklardan kupa

“21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” nedeniyle, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler elde eden down sendromlu çocuklar, Erdoğan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkarak, kupalarını takdim etti.

Dün partisinin grup toplantısına katılan Erdoğan konuşmasının başında vefat eden eski bakanlardan Hasan Celal Güzel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Daha önce Afrin, Fırat Kalkanı için de şiir yazılması ve marş bestelenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, grup toplantısında, Afrin şiiri okudu. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

NEREDEYDİNİZ?: 18 Mart iki bayramı bir arada kutladık. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3647’ye yükseldi. Amerika’dan sözcü açıklama yapıyor; ‘Afrin’de kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimizde neredeydiniz? ‘Gelin burada bu terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz? Siz terör örgütleriyle iş birliği yaparak DEAŞ’ı temizleyeceğinizi bize söylemiştiniz. Yanlış yaparsınız, gelin bunu beraber yapalım dediğimizde bize inanmadınız. Buyurun şimdi PYD’sini de YPG’sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti? Bir taraftan Türkiye’ye, ‘Siz bizim stratejik ortağımızsınız’ diyeceksiniz, ondan sonra gidip teröristlerle iş birliği yapacaksınız.

Haberin Devamı

ALDATMAYA KALKTINIZ: Eğer stratejik ortaksak, bize saygı duyacaksın ve bizimle beraber yürüyeceksin. Ve bizi aldatmaya kalktınız. Öyle bir aldatmaca ki 5 bin tırdan fazla silahı buraya soktunuz. 2 bin kargo silah, mühimmat soktunuz. Biz sizden paramızla istedik vermediniz ama terör örgütüne ücretsiz olarak bu silahı, mühimmatı verdiniz. Ve şimdi o açılan tüneller, o tünellerin içindeki silah, mühimmat depoları. Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Bütün o mühimmat da yavaş yavaş bizim elimize geçiyor, geçecek.

BİR MÜDDET DAHA: Türkiye kendisine yönelen terör tehditlerine karşı tepkisiz kalmayacağını kaynağında yok etmeye kararlı olduğunu 24 Ağustos 2016’da başlattığı Fırat Kalkanı ile ilan etmişti. Bölgedeki DEAŞ ve PYD mensuplarından 3 bin kişi imha edilerek bu örgütler tamamen saf dışı bırakılmıştır. Afrin bölgesine PYD ve DEAŞ’tan temizlemek için 20 Ocak’ta bağlattığımız Zeytin Dalı operasyonunda 2 ay geçmeden şehir merkezini kontrol altına aldık. Patlayıcı ve kılıç artıklarının temizlenmesi için güvenlik mensubu ve ÖSO operasyonlarına bir müddet daha devam edecektir.

Haberin Devamı

BATI’YI DA KIRMADIK: Türkiye Afrin’e operasyon başlattığında estirilen havayı hatırlıyorsunuz değil mi? Önce şaşkınlık yaşandı çünkü kimse Fırat Kalkanı ardından bunu yapacağımızı ve Afrin’i hedef alacağımızı beklemiyordu. Batı da bize ‘Afrin’e girmeyin’ demeye utandıklarından olacak ‘Bir an önce operasyonu bitirin’ mesajları verdi... Onları kırmadık, ricalarını yerine getirelim istedik. Afrin Harekâtı’nın 2 ayda askeri safhasını bitirdik. Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. Bizim askerimiz polisimiz güvenlik korucularımız istihbaratçılarımız bölge öz evladı olan ÖSO; aslan gibi meydana çıkınca PYD’li çakallar da kuyruk kıstırıp kaçtılar. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar yaşayabildiler. Utanmadan arlanmadan bizi sivillere zarar vermekle suçladılar.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kaygılanırken siz neredeydiniz

‘Hayatları manevra’

Bu süreçte bazı gafiller, bazı hainler, hâlâ bu mücadeleyi karalamanın, önünü kesmenin, lekelemenin gayreti içindeler. (Harekâtı) günlük siyasetin parçası haline dönüştürmedik. Cumhurbaşkanı sıfatıyla, iktidar partisinin genel başkanı sıfatıyla, yürütmenin başı sıfatıyla elbette görev gereği bu konuyu her platformda dile getiriyoruz. Birileri rahatsız oluyor. Daha dün ‘Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyoruz’ diyenlerin kim olduklarını biliyoruz. Şimdi ne diyorlar; Ordumuzu tebrik ediyoruz. Öyle mi? Ne oldu? Hani Afrin’e girmemizi doğru bulmuyordunuz? Ne oldu şimdi size? Hep manevra. Bunların hayatı manevra. Daha dün, ‘PYD terör örgütü değildir’ diyenlerin kim olduğu, cümle âwlemin malumu. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler, siz, ‘PYD’yi terör örgütü değildir’ diye açıklamadınız mı, yanındakiler bunu böyle açıklamadı mı? Biz, PKK’nın nasıl bunların siyasi yan kuruluşu olduklarını belgelerle her yerde açıkladığımız halde siz aksini savunmaya kalktınız. Biz Afrin’de PKK ile PYD ile ve onların bütün o yandaşlarıyla savaştık... Ben inanıyorum ki ana muhalefetin Afrin olayında takındığı tavrı, bizim özellikle MHP ile müşterek olarak Afrin’e olan dayanışma noktasındaki ruhtan kaynaklanan o seslenişimizi bunlar hazmedemediler.

Haberin Devamı

‘ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA’

Bu ülkede artık emirleri başkalarından alan değil sadece ve sadece milletinden alan bir hükümet, bir ordu, bir devlet var. İşte şimdi buradan açıkça söylüyorum: Çatlasanız da patlasanız da Türkiye’yi durduramayacaksınız. Ok yaydan çıktı artık. Bu yolda milletimizle birlikte olan, büyük Türkiye’deki yerini alır. Safını milletimizin karşısını belirleyen ise kaderine razı olur. Önümüzdeki denklem işte bu kadar basit... Ülkenin önünü kesmek, milletin zafer yürüyüşünü durdurmak isteyenler, umutlarını 2019 seçimlerine bağladı. Mesele siyasi rekabet olmaktan çıkmış, milletimizin ve devletimizin bekası meselesine dönüşmüştür. Gece gündüz çalışacağız. 81 ilde 81 milyona ulaşacağız.

CHP’NİN DURUMUNA DÜŞERİZ: Ak Parti olarak sürekli kendimizi yenileme vasfımız olmasaydı, bunca zaman ayakta kalamaz, bunca saldırıya direnemez, bunca hizmeti milletimize kazandıramazdık. Bizim açımızdan 2019’un şifresi yenilenmedir, tazelenmedir. Ana muhalefet 15 yıldır aynı şeyleri söylüyor. Biz ise sürekli kendimizi yenilediğimiz için hep ileriye doğru gitmişiz. Dünya değişirken, Türkiye değişirken, milletimizin imkanları ve ihtiyaçları değişirken biz yerimizde sayarsak CHP’nin durumuna düşeriz.

‘Nevruz umudun bayramıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nevruzun yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin ve dayanışmanın bayramı olduğunu söyledi. Erdoğan, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanan nevruz, yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin ve dayanışmanın bayramıdır” ifadesini kullandı. Erdoğan, mesajında, şunları kaydetti: “Baharı muştulayan Nevruz’un, kardeşlik bağlarımızın ve dayanışmamızın daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bin yıllık kardeşliğimizin küresel çıkar kavgalarına kurban edilmek istendiği bu hassas süreçte milletimizin tüm fertlerinin nevruzu manasına uygun şekilde, barış içinde kutlayacaklarına inanıyorum. Bu düşüncelerle baharın, bolluğun ve bereketin bayramı nevruzun milletimizle birlikte dünyadaki tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım da mesajında nevruz için, “Asırlardır olduğu gibi günümüzde de barış ve kardeşliğimizi pekiştiren bir simgedir” dedi. - ANKARA Milliyet

Yazarlar