Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Türkiye’nin amacı terörle mücadeledir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Türkiye’nin amacı terörle mücadeledir

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün telefonda görüştüğü ABD Başkanı Trump’a, “Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yok” mesajı verirken “Amacımız ulusal güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK’nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Trumpa: Türkiye’nin amacı terörle mücadeledir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye’ye yönelik tepki çeken “Kürtlere saldırırlarsa ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın Trump’a, “Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yok” mesajı verirken “amacımız ulusal güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK’nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan İstanbul’dan Ankara’ya geldikten sonra gerçekleşen görüşmenin Trump’ın sosyal medya üzerinden Türkiye’ye yönelik kullandığı ve Türkiye’nin tepkisini çeken ifadelerin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Otorite boşluğu vurgusu

Cumhurbaşkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevkidaşı Trump’ın “Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiği” belirtilen açıklamada, “Bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefikimiz ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu hatırlatmışlardır. Bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Münbiç Yol Haritası’nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değinmişlerdir” denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde ülkenin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturulması fikrini de görüştükleri belirtildi. Trump, bu konuyu da sosyal medya hesabından gündeme getirmişti. Türkiye ise güvenli bölge önerisine karşı olmadığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede “Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yok” mesajı verdiği de kaydedilirken, “Ülkemizin amacı ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK’nın Suriye uzantıları ile mücadele etmektir” değerlendirmesi yaptığı vurgulandı. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin “ileri seviyelere yükseltilmesi hususunda mutabık” kalındığı da belirtildi.