Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayan yüzbaşı yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli bombalayan yüzbaşı yaralı

16.07.2016 - 13:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki oteli bombalayan helikopterin İzmir'de gittiği belirlendi.Oteli bombalayan yüzbaşı yaralı olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın kaldığı oteli bombalayan yüzbaşı yaralı

Darbe girişimi kapsamında İzmir'de sürdürülen operasyonda Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ile birlikte toplam 34 askerin gözaltına alındığı bildirildi.Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki oteli bombalayan helikopterin İzmir'de gittiği belirlendi. Helikopterde bulunan bir yüzbaşının yaralandığı ve İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nede tedavi altına alındığı bildirildi.
Darbe girişimi sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun başlattığı soruşturma kapsamında, gözaltılar sürüyor.

Haberin Devamı

İŞTE ÇATIŞMA ANI



Gözaltına alınanlar arasındaki Pilot Albay Murat Dağlı, Pilot Albay Zeki Göçmen, Albay Ali Aktürk, Yarbay Davut Uçun, Yüzbaşı Mehmet Cantaş, Kıdemli Başçavuş Aydın Özsıcak, Üstçavuş Murat Gösterit, Üstçavuş Ahmet Kocan'ın Marmariste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik operasyona katılan askeri personel oldukları iddia edildi.

İŞLETMECİ O ANLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği Marmaris Grand Yazıcı Club Turban ile darbe teşebbüsündeki askerlerle polisin çatıştığı Case De Maris arasında kalan Caprise Otel'in ortağı Yavuz Kurtulan, o anları anlattı. Sabaha kadar süren çatışmada korkulu anlar yaşayan Kurtulan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yaklaşık 24-25 asker gördüm. Sahile helikopterle girdiler. Hemen otelimizin üstünde durdular. 30 dakika kadar durduktan sonra bölgeye takviye helikopterler geldi. Bunlar asker indirmeye başladı. Ondan sonra çatışmalar başladı. Uzunca sürdü. 650 kişilik otelimde şuan 55 kişi var. Yabancı turistler ve tatilciler oteli terk etti. İsabet eden mermilerle duvardeki klimalar ve camlar zarar gördü; kırıldı. Turizmin kötü geçtiği zamanlarda şuan bitmiş durumdayız. Yaşananları kınıyorum" dedi.

ÜÇ HELİKOPTERLE SALDIRDILAR: 23 KİŞİ ARANIYOR

Muğla Valiliği tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir tuğamiral, bir albay, bir yarbay ve bir üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Olaya karışan 23 kişinin de güvenlik güçlerince arandığı belirtildi. Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra, 3 askeri helikopterle otele saldırılması üzerine çıkan çatışmada, Cumhurbaşkanlığı koruması Mehmet Çetin ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Nedip Cengiz Eker'in şehit olduğu ifade edildi.

Güvenlik güçleri tarafından olayda kullanılan iki helikoptere Marmaris’te el konulduğu, bir helikopterin ise yapılan takip sonucu İzmir'de ele geçirildiği belirtilerek, "Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca bir tuğamiral, bir albay, bir yarbay ve bir üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi. Olaya karışan 23 kişi ise güvenlik güçlerince aranmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Bu arada, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi gören polis memurlarını ziyaret etti. Devlet büyüklerinin hakkıyla korunduğunu ve sağ salim uğurlandığını kaydeden Çiçek, şöyle konuştu: "Aziz vatanımız sizlere minnettardır. Vatanımızın, milletimizin birliğine ve dirliğine kast edenlere emir verenleri gözaltına aldık. Hiç merak etmeyin. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, birlik ve beraberliğimizle defedeceğiz. Bundan sonra daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz her zamankinden daha fazla bir ve beraber olacağız." Yaralı polisler ise bir an önce görevlerine tekrar dönmek istediklerini belirterek, "Ülke bu haldeyken 'rapor alalım, eve gidelim, dinlenelim' diyemeyiz. Bir an önce tedavilerimizi yaptırıp görevlerimizin başına dönmek istiyoruz. Bu hainler bitene kadar, tükenene kadar görevimizin başındayız." ifadelerini kullandı.