Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li vekilin iddialarını sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li vekilin iddialarını sert yanıt

13.09.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

Belediye başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Belediyecilikte kendi kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. 2019 martı bizim için olmazsa olmazdır. Başkanlar hedefi 2019 kasımına koymalıdır" dedi. Belediye başkanlarına kendisinin heykelini dikmemesi için talimat veren Erdoğan, "Bunu duyunca ben çok üzüldüm. Bir defa bu  bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini, ne masklar  yapılmasını, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum" ifadesini kullandı. CHP'li vekilin SİHA iddialarına sert yanıt veren Erdoğan, "SİHA'ların görevi bu vatana ihanet eden teröristleri yok etmektir. Halkımız bu iddiaya gündeme getirenlere sandıkta gereken dersi verecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan CHPli vekilin iddialarını sert yanıt

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda katıldı. AK Partili 884 belediye başkanına hitap eden Erdoğan, belediye başkanlarına kendisinin heykelini yapmamaları için talimat verdi ve "Duyunca çok üzüldüm. İstemiyorum, değerlerimize ters" dedi.

Haberin Devamı

Belediye başkanlarına 2019 için beklentisini anlatan hedef oolarak kasım ayını gösteren Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Belediyeciliklte rakiplerimizle değil, kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı yükseltiyoruz. Buna uygun projeler geliştirmemiz, ekipleri oluşturmamız gerekiyor. Mektep belediyeler. Belediyecilikten Türkiye'nin yönetimine giden yolun doğru bir yol olduğunu sayısız tecrübe ile gördük. Millete hizmet etmenin sadece yol yapmak değil gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük.

'MEVCUTLA YENİTEMEYİZ...'

Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamızın önemini gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti'de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahraman. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir. 2019 seçimlerinde yüzde 50'nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz.

Haberin Devamı

'DAVA KALICI İSİMLER FANİDİR'

15 Temmuz ihanetinin başarısızlığa uğramasında belediyelerimizin vatandaşımızla verdiği destansı mücadele önemlidir. Unutmayın dava kalıcı isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacak sadakatimizi davamıza göstereceğiz.AK Parti çatısı altında milletimize hizmet eden bizler isimlerimizi tarihe yazdırdıysak ne mutlu bize. Biz kalıcı olana bakacağız. 2019 Mart'ı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak başkan adaylarımızın hedefi 2019 Mart değil 2019 Kasım olmalıdır. Belediyelerimiz hakkında en ufak bir spekülasyona imkan vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım.

"BU TOPLANTI MİLAT OLSUN"

Bütün dedikoduları sil baştan yapacak gibi, bu toplantı ile miladi bir adımın atılması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Belediyelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için sizlere büyük işler düşüyor. Bizim belediye başkanlarımız mazeret değil çözüm üreten kişiler olmalıdır. Hiçbirimizin nefsinin peşine katılmaya hakkı yok. Hizmet yarışında tüm gücümüzle mücadeleye devam etmeliyiz. Açık ve net konuşacağım. Bu yolda küsmek, darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma yakışmaz. Biz sıradan bir parti değiliz. Ben sizleri bir dava eri olarak görüyorum, yol arkadaşlarım olarak, gönüldaşlarım olarak görüyorum.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan CHPli vekilin iddialarını sert yanıt

Bu dönemde AK Parti'ye zarar verecek her söz milletimizin geleceğine bir darbe olacaktır. Hiçbir arkadaşımın böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğine inanıyorum. Vazifemizi başarıyla yerine getirdiğimiz ölçüde milletimizin desteğine mazhar oluyoruz. AK Parti'nin başarısızlığı demek Türkiye'nin elindekileri kaybetmesi ile yüz yüze kalması demektir. Ülkemizin kaderi ile partimizin kaderinin iç içe geçtiği bir dönemden geçiyoruz. Başarı çıtamız asgari yüzde 50+1 oy elde etmektir. Ama asıl hedefimiz milletin tamamımın gönlünü fethetmektir.

Haberin Devamı

Rabia işaretini hala bilmeyenler var. Bizim partimizin de işareti bu. Mahir Bey herhalde bunu yazılı olarak göndereceksiniz. Başka çaresi yok. Şimdi bunun felsefesi de belli. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunu Kılıçdaroğlu varsın öğrenmesin. Ama biz çok iyi öğreneceğiz, milletimize de anlatacağız.

SİHA İDDİASINDA BULUNAN CHP'Lİ VEKİLE SERT SÖZLER

Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA ile ilgili iddialar çarpıklığın örneğidir. Sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyeti herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretliktir. Terör örgütünün uluslararası bir alana taşımak isteyeceği bir iddiayı siyasete taşımanın bir anlamı yok.

KILIÇDAROĞLU'NUN "KAVGA İSE KAVGA" SÖZLERİNE TEPKİ

SİHA ile sivillerin hedef alındığı gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği yönden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle ilgisi yoktur. Milletimiz bunlara hak ettiği dersi sandıkta verecektir. Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor.Ana muhalefetin lideri 'Kavga ise kavga' diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten milletin değerleri ile kavga etmekle geçti. Bu zat kendi devletini, milletini yabancılara şikayet ederek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi. Üstelik bu kavgada yalnız da değil. Terör örgütünü ve destekçilerini yanına alarak bu kavgayı büyütmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

SEN KİMSİN, NEYİ BİTİRECEKSİN?

Ey Kılıçdaroğlu SİHA'ların yaptığı iş vatana ihanet edenleri yok etmektir, bunu böyle bilin. Utanmadan, sıkılmadan '4 yılda terörü bitireceğim' diyeceksin. Sen kimsin ya, neyi bitireceksin. Kandil'den sana destekler geliyor, memnunsunuz değil mi? Sözde adalet yürüyüşünde de beraber yürüdünüz. Sağınızda solunuzda kiler olduğu belli. Bir yanında PKK bir yanında FETÖ. İyi buldular birbirlerini. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Uyanık olacağız. SİHA'larla ilgili bunu konuşuyor. Bize İHA vermemek için kılı kırk yardılar. Verdikleri zaman da tadilatı şusu, busu bize hendek atlattı. Artık bu ülke kendi İHA'larını, silahlı olanlarını yapar hale geldi. Asıl bundan rahatsız oluyorlar.

İHANET EDENLERLE KAVGA ETMEKTEN KAÇMAYIZ

İhaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten kaçmadık, kaçmayız. Zira biz insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz.

BATIYA S-400 MESAJ

S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler. Sizi mi bekleyeceğiz? Biz de tedbirlerimizi alıyoruz, alacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

BAŞKANLARA HEYKEL TALİMATI

Bazı belediyelerimiz Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar, tabii bunu duyunca ben çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini, ne masklar yapılmasını, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık ayrı mesele, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler, heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler

Cumhurbaşkanı Erdoğandan CHPli vekilin iddialarını sert yanıt

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yapılan ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı’ndaki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan büstü, ‘Erdoğan’a benzemediği’ yönündeki eleştirilerin ardından kaldırılmıştı.