Siyaset Körfez turunun ikinci durağı Kuveyt'te mutabakat sağlandı!

Körfez turunun ikinci durağı Kuveyt'te mutabakat sağlandı!

23.07.2017 - 20:53 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti sonrası Kuveyt'e gitti. Erdoğan, Kuveyt Emiri Sabah tarafından karşılandı. Kuveyt ziyareti çerçevesinde Dar Salwa Sarayı'nda Emir Sabah ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede bölgedeki son gelişmeleri ve ortak sorunları Emir Sabah ile masaya yatırdı. Erdoğan ile Sabah'ın iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağladığı bildirildi.  Bugün Körfez turunun son durağı olan Katar’a geçecek olan Cumhurbaşlanı Erdoğan, Suudi Arabistan ve Kuveyt görüşmelerini Katar yönetimine anlatacak.

Körfez turunun ikinci durağı Kuveytte mutabakat sağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 19.30'da Kuveyt'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali'ne gelişinde, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Karşılamada Başbakan Şeyh Cabir Mübarak Hamad el Sabah, Başbakan 1. Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Khaled Hamad el Sabah, Kuveytli yetkililer ile Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer de hazır bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Kuveyt'e geldi.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ikili ilişkileri ele aldığı görüşmelerinde, iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt ziyareti çerçevesinde Dar Salwa Sarayı'nda Emir Sabah ile bir araya geldi.

Bölgedeki son gelişmeler ve ortak sorunların ele alındığı görüşmede, ikili ilişkiler ile iki ülkenin menfaatleri ile ilgili konular ele alındı.

Habere göre, dostça ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin tüm düzeylerde, iki ülke halklarının menfaatleri gereği geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Görüşmeye, Kuveyt Parlamentosu Başkanı Marzuk el-Ganim, Başbakan Şeyh Cabir Mübarek Hamad es-Sabah, Emirlik Divanı İşlerinden Sorumlu Bakan Şeyh Nasır Sabah el-Ahmet es-Sabah, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Khaled Hamad es-Sabah ile Kuveytli diğer üst düzey yetkililer katıldı.

AKŞAM YEMEĞİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Sabah'ın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Dar Salwa Sarayı'ndaki akşam yemeği, basına kapalı gerçekleşti.

BUGÜN DE KATAR'DA

Geceyi Kuveyt’te geçiren Erdoğan bugün Körfez turunun son durağı olan Katar’a geçecek. Ambargo uygulanan Katar yönetimine Türkiye’nin yanlarından olduğunu ve sürecin bitirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayacak olan Erdoğan, Suudi Arabistan ve Kuveyt görüşmelerini de Katar yönetimine anlatacak.