Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanat ekonomi ve savunma sanayi kadar önemlidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanat ekonomi ve savunma sanayi kadar önemlidir

22.02.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Mırıldandığı şarkıdan izlediği filme yediği yemekten giydiği kıyafete başka bir medeniyetin dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir? İşte bunu aşmamız lazım. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız"dedi. Erdoğan konuşmasında Turgut Cansever'de unutmadı ve "Üstadımızı 9. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz"ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanat ekonomi ve savunma sanayi kadar önemlidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. "Ödül için çalışılmaz ama yapılan güzel işlerin ödüllendirilmesi bir vefa borcudur" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: "Bugün bu borcun 20017 faslını ödemek için buradayız. Mırıldandığı şarkıdan izlediği filme yediği yemekten giydiği kıyafete başka bir medeniyetin dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir? İşte bunu aşmamız lazım. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Kültür ve sanat, ekonomi ve savunma sanayii kadar önemlidir. Kültür ve sanat somut olmayan unsurlar karşısındaki konumunuzu tahin eder. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için çalışırken kültür ve sanatı da ihmal edemeyiz. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Güçlü bir envantere sahibiz. Bu büyük brikimin ışığında yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız. Şimdi birileri yine bu sözlerimize bakarak bizi batı düşmanlığıyla itham edecek. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktur. Dünyada nerede güzel olan bir şey varsa onu bulmak ve değerlendirmek olmakla mükellef olduğumuza inanıyoruz. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil analitik konuşan olmanın bilinciyle yönümüzü geleceğe çevirdik.

Haberin Devamı

DAĞ, TAŞ DEMEDEN BU SAVAŞI ASKERİMİZ SÜRDÜRÜYOR"

Kaza ve kaderin sahibi rabbimizdir. Maziden ati'ye kurduğumuz köprüyü güçlendirerek vizyonlarımızı biçimlendiriyoruz. Medeniyetimizin büyük sosyoloğu İbni Haldun 'coğrafya kaderdir' diyor. Bu hakikat birilerine coğrafyamızın kaderini belirleme hakkı vermez. Bize düşen kendi irademiz nisbetinde çalışarak kaderimizin gerçekleşmesine imkan tanımaktır. Biz hep birlikte Türkiye olursak kaderimizde ona göre şekillenecektir. İşte bu sabah itibariyle hamdolsun Afrin savaşında 1829 teröristi, Mehmet'imiz etkisiz hale getirdi. Tabi bu bir inancın neticesidir. Ve dağ taş demeden bu savaşı askerimiz sürdürüyor. Hani bazı yalan yanlış şeyler çıkıyor. Hiçbirine aldırmadan yolumuza devam ediyoruz.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TURGUT CANSEVER'İ UNUTMADI

İnşallah önümüzdeki dönemde eksikliklerimizi ortadan kaldıracak geleceğe güzel bir miras bırakacak eğitim öğretim kültür politikalarını hayata geçireceğiz. Bize düşen büyük potansiyelin en verimli şekilde değerlendirilmesini temin edecek alt yapıyı oluşturmaktır. Türkiye bu konularda da yeni bir döneme girecektir. Bu vesileyle Turgut Cansever üstadımızı 9. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.